Türkiye’nin en büyük “Tüketici Konfederasyonu” kuruluyor

İnsan haklarının ayrılmaz bir parçası olan tüketici hakları için mücadele veren tüketici örgütlerinin ‘’Tüketici Konfederasyonu Girişimi’’ çatısı altındaki birliktelikleri, Türkiye’nin en büyük Tüketici Konfederasyonu ile taçlanıyor.

Türkiye’nin en büyük “Tüketici Konfederasyonu” kuruluyor
Türkiye’nin en büyük “Tüketici Konfederasyonu” kuruluyor
GİRİŞ 22.09.2022 15:59 GÜNCELLEME 22.09.2022 15:59

Türkiye’de 1995 yılından bu yana insan haklarının ayrılmaz bir parçası olan tüketici hakları için mücadele veren tüketici örgütlerinin ‘’Tüketici Konfederasyonu Girişimi’’ çatısı altındaki birliktelikleri, Türkiye’nin en büyük Tüketici Konfederasyonu ile taçlanıyor.

Türkiye’nin 135 noktasında hizmet vererek sahada çalışma yapan dört önemli tüketici federasyonu, bundan üç yıl önce ortaklaşma, işbirliği, dayanışma ilkeleri çerçevesinde, Tüketici Konfederasyonu Girişimi olarak bir araya gelmişti.

KONFEDERASYON TÜZÜĞÜ İMZAYA AÇILDI

Bu çerçevede alanında Türkiye’nin en önemli sivil toplum örgütlerinden Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Tüketici ve Çevre Hakları Federasyonu (TÜÇEDEF), Tüketici Hakları ve Rekabet Hukuku Federasyonu (TÜRFED) ve Tüketici Birliği Federasyonu (TBF)’nin yetkili kurullarının hazırladığı Türkiye’nin en büyük Tüketici Konfederasyonu’nun “Tüzük metni”, 21 Eylül’de kurucuların imzasına açıldı.

Türkiye’nin en büyük Tüketici Konfederasyonu’nun kurucuları olan ve dört federasyona bağlı tüketici derneklerinin başkan ve üyelerinden oluşan kuruluş dilekçesinin, 14 Ekim’de Ankara’da Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne sunulacağı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Tüketici Konfederasyonu Girişimi Türkiye’den yapılan ortak açıklamada, ‘’14 Ekim’de gerçekleştirilecek bu tarihi adım ile ülkemiz tüketici hakları mücadelesi yepyeni bir boyut kazanacak ve birlikteliğin oluşturduğu güç ile vatandaşlarımız için daha etkin çalışmaların yaşama geçtiğine hep birlikte tanıklık edeceğiz. Türkiye için hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz’’ denildi. 

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.