Rosneft: Almanya'nın varlıklarımıza el koyması yasa dışı

Rusya'nın en büyük petrol şirketi Rosneft, Alman hükümetinin ülkedeki Rosneft iştiraklerine el koymasının yasa dışı bir adım olduğunu ve varlıklarını korumak için adımlar atacağını duyurdu.

Rosneft: Almanya'nın varlıklarımıza el koyması yasa dışı
Rosneft: Almanya'nın varlıklarımıza el koyması yasa dışı
GİRİŞ 17.09.2022 18:06 GÜNCELLEME 17.09.2022 18:07
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Rosneft'ten yapılan açıklamada, Almanya'nın Rosneft'in ülkedeki üç petrol rafinerisi dahil tüm varlıklarını işleten Rosneft Almanya'ya kayyum atama kararına tepki gösterildi.
 
Bunun "beklenmedik ve ABD politikası doğrultusunda alınan" bir karar olduğunun belirtildiği açıklamada, "Bu karar yasa dışıdır ve Avrupa Birliği yaptırımlarının, Alman ve Polonyalı düzenleyicilerin varlıklara el koymak amacıyla kasıtlı olarak yarattıkları bir durumun sonucudur" ifadesine yer verildi.


 
Rosneft'in Almanya'daki petrol rafinerisi yatırımlarının 4,6 milyar avroyu geçtiği bilgisine yer verilen açıklamada, "Rosneft, mahkemeye gitmek de dahil olmak üzere hissedarları korumak için mümkün olan tüm önlemleri alacaktır" denildi.
 
Açıklamada, şirketin sorunların çözümü için Almanya'daki ilgili kurumlarla müzakere yapmaya da hazır olduğu aktarıldı.
 
Alman hükümeti, ülkedeki enerji krizini gerekçe göstererek Rosneft'in ülkedeki iştiraki Rosneft Almanya'ya dün kayyum atamıştı.
 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ohh çöreklen hazır büyük yatırımların üstüne. Ne alâ memleket ya.
    Cevapla
  • Istanbullu 1 yıl önce Şikayet Et
    Iste benim dedigim bu bizde vatan Satiliyor diyorkar nryi satiyorsun özellestiriliyor Devlet gerek gördügü zaman El koyar bunlar Tasinmaz Varliklardir ne Fezönün bütün Mal Varliklarina nasil El konulduysa öyle.
    Cevapla
  • F b 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ezelden beri hırsız olduğu için çok görmemek lazım
    Cevapla
  • Kenan Baltık 1 yıl önce Şikayet Et
    Kayyumlara karşı olup Avrupa’ya tapan CHP’lilere kapak olsun. Bak gerekince kayyum atanabiliyormuş, taptığınız, direktiflerini bir bir ülke içinde harfiyen uyğulamaya çalıştığınız Avrupada yapıyor hemi de bizde ki gibi terör bile söz konusu değilken yaaaaa
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Kışın Avrupada savaş kaçınılmaz.Bu savaşın nasıl ne şekilde olacağı kestirilemiyor lakin yıkım çok büyük olacak gözüküyor.haberdeki durum ise çıkar çatışmasının fiili savaşa dönüşmesi için etkenlerden biri olarak sayabiliriz.
    Cevapla
  • ... 1 yıl önce Şikayet Et
    irkcilik işyerlerinde alenen acikta yapiliyor artik cekinmiyorlarda.parasi iyi ama insanlik kalpte korermis bunlarda buralarda ... acimayin bu doneklere.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle