Çiğ süt tavsiye fiyatları yeniden belirlendi! 1 Ekim'de başlıyor

Ulusal Süt Konseyi (USK) çiğ süt tavsiye fiyatının, 1 Ekim itibarıyla üreticinin eline litre başına net 7,50 TL geçecek şekilde belirlenmesine karar verdi.

GİRİŞ 16.09.2022 09:44 GÜNCELLEME 16.09.2022 14:37
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

USK'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, , 15 Mayıs 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatının 7,50 TL/Litre olarak belirlendiği hatırlatıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"1 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; %3,6 yağ ve %3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütünün tavsiye fiyatının (çiğ süt destek primi hariç) üreticinin eline net 7,50 TL geçecek şekilde belirlenmesine, Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde üreticiye ayrıca ödenmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir."

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulunda görevli Sanayici Alt Grubu temsilcileri söz konusu karara şerh koyarken, 1 üye ise çekimser kaldı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Durumda Çiğ Sütun 1 Kilosu 10 Lirayı geçmemesi lazim.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    12 tl Arnavut köy gibi yerde ne 7.5 buçugu be artık sıkıldık bunaldık her gün zam hep zam kopsun kıyamet Allah büyük Elbet hesap günü Yakın fakir Hep fakir Zengin Zirvede
    Cevapla
  • zafergülten 1 yıl önce Şikayet Et
    1 litre süt 14 -16 tl,yoğurdun kilosu da ona yakın,hele peynir 80-90 tl el yakıyor.valla ucuz Amerikan süt tozuna razıyım.devlet yurt dışından ihracat neyin yapsın fiatlar ucuzlasın.
    Cevapla
  • Mehmet şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    inek kaldımı hala. bizim köyde kalmadı. köye yetmiyor artık.sütçü iki köyden tankı dduruyordu. artık köye gelmiyor.
    Cevapla
  • DELİDİR 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi oradan inek kaldımı diyor bu kadar inek kesime gittiğinde ne olur et çopalır akabinde ucuzlaması lazım artı inek eti tosundan daha ucuz biz niye göremedik boş konuşmayın fiyatlar artsın diye yaptığınız provokasyondan başka bir şey değil.
    Cevapla
  • süt 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu yem fiatlarını düşürün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle