Avukatlık asgari ücret tarifesi belli oldu
Avukatlık asgari ücret tarifesi belirlendi. Yeni tarife ile avukatlık ücretlerinde ortalama yüzde 110 artış yapıldı.
Avukatlara hukuki yardımlar, davalar, yürütülecek iş ve işlemler karşılığında ödenecek yeni ücretler belirlendi.
Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan yeni avukatlık asgari ücret tarifesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, büroda sözlü danışmanlıkta ilk bir saat için bin 200, takip eden her saat için 700 lira, çağrı üzerine gidilen yerde sözlü danışmanlıkta ilk bir saate kadar 2 bin 500, izleyen her saat için bin 300 lira, her türlü dilekçe, ihbarname, ihtarname ve protesto düzenlenmesinde bin 900, kira sözleşmesi ve benzeri belgelerin hazırlanmasında 2 bin 300, tüzük, yönetmelik, miras sözleşmesi, vasiyetname, vakıf senedi gibi belgelerin hazırlanmasında 10 bin lira avukatlık ücreti alınacak.
Uluslararası yargı yerlerindeki duruşmasız işlerde 33 bin 300, duruşmalı işlerde 57 bin 600 lira avukatlık ücreti ödenecek.
Ceza soruşturma evresindeki işler için 2 bin 800, sulh hukuk mahkemelerindeki davalar için 5 bin 500, sulh ceza ve infaz hakimliklerinde takip edilen davalar için 4 bin, asliye mahkemelerindeki davalar için 9 bin 200, ağır ceza mahkemelerindeki davalar için de 17 bin 400 lira avukatlık ücreti alınacak.
YARGITAY DAVALARI
Yargıtayda görülen ilk derece davalar için 17 bin 800 lira, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştayda temyiz yoluyla görülen işlerin duruşması için 8 bin 400 lira avukatlık ücreti ödenecek.
Tarifeyle, diğer yargı yerlerindeki iş ve işlemler ile diğer hukuki yardımlar karşılığında ödenecek ücretlerde de belirli oranlarda artış yapıldı.
ORTALAMA YÜZDE 110 ARTIŞ
Türkiye Barolar Birliğinden yapılan açıklamada da yeni tarifede maktu ücretlere ilişkin önceki tarifenin yayımı sonrası oluşan mali tablo dikkate alınarak çeşitli kalemlerde yüzde 70 ile yüzde 199 arasında olmak üzere ortalama yüzde 110 artış yapıldığı bildirildi.
Tarifede duruşmasız işler için yapılan artışa ek olarak, duruşmalı işlerin ücretlerinin, duruşmasız işlerin iki katı olarak belirlendiği kaydedildi.
-
Arslan 2 yıl önce Şikayet EtAvukatların firmalar dışındaki müşterilerine fatura kestiğine şahit olmadım.Kaç davaya girdiklerini tespit edip vergilendirmek çok kolay.Niye vergi ödemiyor avukatlar ? Maliye vatandaşın bu kadar canını yakacağına bu konunun üzerine niye gitmiyor ?Beğen
-
Fazıl 2 yıl önce Şikayet EtDesenize bütün davalar ahirete kalacak. Ayrıca avukatlara nasihat olsun ahirette avukatları olmayacak.Beğen Toplam 2 beğeni
-
zafergülten 2 yıl önce Şikayet Etah avukatlar----falan hakime şu kadar verirsek işini görecek,parayı verip mahkemeye çıkıyorsun bi bakıyorsun hakim değişmiş-avukat pişkin pişkin haberi yokmuş gibi...tüh parayı verdik adam başka yere atanmış,gitti parahakimin haberi yok,parayı cebine attı çoktan. ben geldim bu oyuna bi kere.Beğen Toplam 2 beğeni
-
WWW 2 yıl önce Şikayet EtMalına ortak, mirasçı olan meslek grubu. Uzak durulması gereken avukat, emlakçı, müteahhit meslekler Allah bunlara muhtaç etmesin.Beğen Toplam 7 beğeni
-
neyse o 2 yıl önce Şikayet Etyamyam toptancılarıda unutmayalımBeğen
-
Misafir 2 yıl önce Şikayet EtBen ev sahibine %25 zam yetkisi tanı ,ama kiracım avukat onlara %110 zam yap hakmıdır bu Allah aşkınaBeğen Toplam 4 beğeni
-
i. AYDIN 2 yıl önce Şikayet Etsanane onun maaşındanBeğen