Promosyona enflasyon düzenlemesi! KDK incelemeye aldı

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışanlara bankalar tarafından verilen maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin başvuruları incelemeye aldı. Gerekli incelemeleri yapacak ve ilgili kurumlarla görüşmelerde bulunulacak.

GİRİŞ 03.09.2022 10:17 GÜNCELLEME 03.09.2022 10:17
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

KDK'den yapılan açıklamaya göre bir çalışan, 2021'de Sosyal Güvenlik Kurumu ve birçok kurum ile bir banka arasında 3 yıllığına imzalanan ve süresi devam eden maaş promosyon sözleşmelerinin, enflasyon ve ekonomik gelişmeler nedeniyle yenilenmesi için KDK'ye başvurdu.

3 YILLIK RAKAM YAKLAŞIK 4 BİN TL

Başvuruda, banka ile yapılan promosyon protokolünde, 111 liranın aylık bedel olarak belirlendiği, bunun 3 yıllık karşılığı olan yaklaşık 4 bin liranın da çalışanlara peşin ödendiği belirtildi.

PROMOSYONA ENFLASYON AYARI

Sözleşmenin imzalanmasının ardından dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler sonucu enflasyon oranlarında artış yaşandığı ifade edilen başvuruda, banka promosyon tutarında da enflasyondaki artışa göre artış yapılması, çıkacak farkın protokolün bitiş tarihine kadar olan dönem için yapılacak hesaplamaya göre tek seferde çalışanlara yatırılması istendi.

SÖZLEŞME FESHİNDE MALİ KÜLFET YOK

Ayrıca banka maaş promosyon tutarlarında sürekli artış sağlanması amacıyla yaptığı başvurunun daha önce Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygun bulunmadığı belirtilen başvuruda, promosyon sözleşmelerinin bankalarca revize edilmemesi halinde tek taraflı olarak sözleşmenin feshedilmesinin kurumlara herhangi bir mali külfet getirmeyeceği savunuldu.

KDK, başvuruya ilişkin gerekli incelemeleri yapacak ve ilgili kurumlarla görüşmeler gerçekleştirecek.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 83
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    50 binden aşagısı hikaye adam gibi promosyon istiyoruz
    Cevapla
  • Suriyeli yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bankaya 1 yilda 35000 lira emekli maaşi gelecek, Sende laf olsun diye yaziyorsun Edepsiz
    Cevapla
  • ............ 1 yıl önce Şikayet Et
    TABİKİ İNANDIRICI GELMESE DE,,,,!!!!!!!!!!!!!,(allah devletimize milletimize zeval vermesin),,,,,,::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::ŞİMDİLERDE DE,,,, devlet bankalarını satacaklar,,, önce itibar bozuyorlar,,, insanları az promosyon veren devlet bankalarından uzaklaştırıyorlar... sonra ucuza yandaşlarına satacaklar ,,, diyenler de var ki,,, neler neler,,, bir an evvel tayyip emeklillere promosyonu versin yoksa eksen kaydıracaklar diyenler de az değil ki allah(c.c)encamları hayreylesin (amin)
    Cevapla
  • ............ 1 yıl önce Şikayet Et
    SİSTEM NASIL MI İŞLİYOR?:::::::::::::::::::::::MESELA kişi 5000 tl maaş alıyorsa,,,,,ÜÇ YIL İÇİN BANKADAN 5000 TL PROMOSYON ALIYOR..DENİLSE ,, BANKA BU 5000 TLYŞ HER AY,,,, 15 GÜN ,,borç almak İSTEYEN DEVLETE BORÇ VERMEK İÇİN KULLAnIYOR… HER AY,,, DEVLETE DENİLSİn,,,5000 TL BORÇ VERMESİ KARŞILIĞINDA ,500 TL ALIYOR…10 ayda 5000 tl devletten faiz alıyor…
    Cevapla
  • Ali DRM 1 yıl önce Şikayet Et
    LÜTFEN!!! ÖZEL SEKTÖR DE ÇALIŞAN İŞÇİĹERDE BU HAKTAN FAYDALANSIN. BİZİMDE HAKKIMIZ. EMEKLİNİN,MEMURUN HAKLARINA SAHİP ÇIKILDIĞI KADAR bu KONUDA BİZ E SAHİP ÇIKILMIYOR !!!
    Cevapla
  • Vatann 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bankaları geri kalmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle