Otomobil sahiplerine güzel haber: Benzine indirim geldi, işte güncel fiyatlar...

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. Bu kez de benzine indirim geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresi 1 lira 4 kuruş düştü.

GİRİŞ 30.08.2022 07:13 GÜNCELLEME 30.08.2022 09:24
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor.

18 Ağustos Perşembe günü motorine 79 kuruş zam, benzine 83 kuruş indirim, 20 Ağustos Cumartesi günü ise motorine 1 lira 7 kuruş zam, 25 Ağustos Perşembe günü ise motorine 95 kuruş zam gelmişti.

Üst üste gelen fiyat artışlarının ardından akaryakıta bu kez indirim geldi.

BENZİNE İNDİRİM GELDİ

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresi 1 lira 4 kuruş düştü. Motorin de ise herhangi bir fiyat değişikliği olmadı.

BENZİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA?

İndirimin ardından benzinin litresi İstanbul'da 20 lira 13 kuruşa, İzmir'de 20 lira 25 kuruşa, Ankara'da ise 20 lira 27 kuruşa geriledi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 136
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    31.08.2022 saat 18:10 itibariylle brent petrol 96,15 dolar, texas petrol 90,06 dolar indirim neden yapılmıyor mantık almıyor
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Mazoottt mazota hep bindirim var.
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayıp ya arada 8tl fark oldu. Bizim suçumuz ne dizel arabayida pahalı almıştık. Dizeli yasaklasın o zaman dizel araba yerinede benzinli yada elektrikli vergisi düşük araba almamimizi sağlasın.
    Cevapla
  • Cmd12 1 yıl önce Şikayet Et
    Motorin bu ülkenin üvey yakıtı mı
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca benzin ucuz olması gerekirken motorin ucuza satıldı. Şimdi avrupa dahil herkes motorinden zaten vaz geçiyor. Benzin tüketimi iç üretimi kurtarıyor, mazot açığın var bunun için de mazot pahalı. Gidin benzinli araç alın.
    Cevapla
  • Bircan 1 yıl önce Şikayet Et
    Mazota zam yokmu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle