Bir markada daha salmonella bakterisi şüphesi!

İtalya merkezli Ferrero çikolata şirketinin ardından Mondelez şirketi de salmonelle bakterisi şüphesiyle 3 üretim sahasını kapattı.

Bir markada daha salmonella bakterisi şüphesi!
Bir markada daha salmonella bakterisi şüphesi!
GİRİŞ 28.08.2022 18:01 GÜNCELLEME 29.08.2022 13:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İtalya merkezli Ferrero çikolata şirketinin ardından salmonella bakterisi şüphesi ABD merkezli Mondelez çikolata şirketine sıçradı. Fransız Le Figaro gazetesinin haberine göre Oreo, Mikado ve Pepito'nun üreticisi olan şirket, ürünlerinde salmonella bakterisi olma ihtimali üzerine 3 üretim sahasını kapattı.

'BÜYÜK TEMİZLİK'

Şirket yöneticilerinin kapatma nedenini "büyük temizlik" olarak öne sürdüğü haberde, asıl nedenin salmonella bakterisi uyarısı olduğu iddia edildi.



Haberde, üretimdeki yavaşlama nedeniyle piyasalarda söz konusu ürünlerde arz sıkıntısı yaşandığına dikkat çekilirken ayrıca, şirketin faaliyetlerini durdurduğu fabrikalarda yeniden üretime geçmesinin uzun zaman alacağı tahmin edildi.

İtalyan çikolata üreticisi Ferrero'nun geçtiğimiz Nisan ayında Belçika’daki fabrikasında üretilen bazı Kinder ürünlerinde salmonella bakterisi tespit edilmişti. Ferrero, Nisan ayında Belçika'nın Arlon kentindeki fabrikada üretilen Kinder marka birçok ürününü geri çağırmıştı. Belçika tarafından şirketin üretimi askıya alınmıştı. Geçtiğimiz temmuz ayında Belçika tarafından yeniden üretimine izin verilen şirketin salmonella bakterisinin tespit edildiği Kinder sürpriz yumurtaların hala satılmaması ise dikkat çekmişti.

MONDELEZ TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Mondelēz International olarak tüketicilerimizin güvenliği ve ürünlerimizin kalitesi en büyük önceliğimizdir.

Bugün, Oreo markamız ile ilgili çeşitli basın kuruluşlarında sirküle edilen haber, Haziran 2022 tarihinde Avrupa'da yayınlanmış ve şirketimiz konuyla ilgili aksiyonları ivedilikle almıştır.

Haziran ayında tedarikçimizden Salmonella kontaminasyonu hakkında gelen bir uyarının ardından, önlem olarak çikolatanın tedarik edildiği Mondelēz’in üretim tesislerinde detaylı bir kontrol gerçekleştirilmiş ve sağlığa zarar verecek herhangi bir duruma rastlanmamıştır. Bununla birlikte Türkiye’ye gelen ürünlerin hiçbiri bahsi geçen üretim tesislerinden ithal edilmemektedir.

Gerekli tüm kontrollerin yapılmasının ve takip önlemlerinin alınmasının ardından, piyasalardaki tüm Mondelēz ürünlerinin güvenli olduğunu teyit etmekten memnuniyet duyuyoruz.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bildiğimiz marketlerde bulunan ama adı çikolata olan ne iduğu belli olmayan o şeyleri yemeyin lütfen
    Cevapla
  • Giray 1 yıl önce Şikayet Et
    Etrafımda oreo bisküvi yiyenler var. Ben de adam gibi 4×4 müslüman değilim ama aklim almiyor. Polonya vs de üretilen bisküvinin geçtiği yerlerden neler geçiyordur haram olan. Zaten dışardan gelen ürün zorunlu olmadikca evime giremez yerlisi varken.
    Cevapla
  • Vanti 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizdeki tüm üç harfli marketlerin raflarında bulabilirsiniz. Nasılsa millet umurlarında değil
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerli tuketin ulker gibi ama bizim ac gozluler yabancilarla ayni fiyata satiyor ucuz sat para ulkede kalsin. Ulker dunya siralamsinda iyi ama milletimiz ac Ve diger firmalar. Indirin fiyatlari 5 kazanacagina 1 kazan Ulkeri ornek yazdim. Daha niceleri var.marketler tam bir illet zaten insanimizda oyle toptan ac gozlu olmusuz. Bazilari reise kiziyor. Ama halk ac gozlu. Kira cok diyor erdogana kiziyor kendisi 7000 e kiraya veriyor. Ucuza ver diyorum adam enayimiyim oburu de 7 ye verdi diyor. Reisi sucluyor. Herkes bi aynaya baksin Allah korkunuz kalmamis.Rabbimin rizasini dusunen kim. Tek calisanim esim kanser kizim engelli ev yok. Yasamak icin borc batagina giriyorum
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde Tüm marketlerden toplatılsın
    Cevapla