Ezgi Doğan: Türkiye, estetikte dünya merkezi olma yolunda

Estetik cerrahi, ağrısız lazer epilasyon gibi alanlarda Türkiye artık önemli bir merkez olmaktan daha da ileri giderek adeta dünya başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Ezgi Doğan: Türkiye, estetikte dünya merkezi olma yolunda
Ezgi Doğan: Türkiye, estetikte dünya merkezi olma yolunda
GİRİŞ 27.08.2022 09:25 GÜNCELLEME 29.08.2022 11:26

Amerika ve Avrupa gibi ülkelerin yanı sıra dünyada bir çok ülke vatandaşının estetik ve lazer epilasyonda Türkiye'yi tercih ettiği görülüyor.

Aris Çukurambar Güzellik Merkezi sahibi Ezgi Doğan, “Kozmetik ve psikososyal bir sorun olan tüylenmenin giderilmesi için de kullanılan lazer epilasyon yaklaşık olarak 20-25 senedir uygulanan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Lazer epilasyon fiyatları ise yapılan işlemin yerine göre değişiklik gösterir. Farklı lazer yöntemleri uygulanıyor olsa da buz lazan ile yüzde 80'lik bu oran yüzde 90-95 civarında çıkartılmaktadır. Geriye kalan yok edilememiş olan kıllar ise sadece yılda bir kez lazer seansı yaptırılarak sorun olmakta çıkmaktadır. Lazer epilasyon kadınlara ve erkeklere uygulanabilen bir yöntemdir. 12 yaşından büyük kıl ve cilt yapısı müsait olan herkese uygulanabilen bu yöntemin FDA onayı almış cihazlarla yapılması oldukça önemlidir. Lazer epilasyondan sonuç alma ve kaç seansta ciddi değişime uğrayacağı kişiden kişiye ve kişinin kıl yapısına göre değişiklik göstermektedir. Ciltte ve vücutta pek çok bölgede lazer epilasyonu gerçekleştirilebilmektedir. En sık kadınların başvurmuş olduğu bu yönteme erkeklerde son dönemlerde oldukça fazla rağbet göstermektedir” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin son on yılda baş döndürücü bir hızla bu alanda ilerlediğini dile getiren Doğan, “Yakın bir zamanda dünyada tek merkez haline gelme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.

Ezgi Doğan Kimdir?

Başarılı ve güzellik sektörünün en çok konuşulan ismi olan Ezgi Doğan, 1989 yılında Ağrı'da doğmuştur. Aris Güzellik Merkezi yöneticisi olan Ezgi Doğan, 2010 yılından beri bu sektörde faaliyet gösteren Aris Güzellik Merkezi, Türkiye'de yaklaşık 70 şubesi ile bu alanda kurumsal kalitede hizmet veriyor. Çukurambar güzellik merkezi olan Aris Çukurambar,  Ezgi Doğan ve Fatma Sayan'ın sahipliğini yaptığı Ankara’nın en iyi güzellik merkezi olan, Ankara Lazer Epilasyon, leke tedavisi ve cilt bakımı yöntemleri ile öne çıkan  Aris Güzellik Merkezi'nin Ankara'daki Aris Çukurambar Vip son teknoloji cihazları ile kadınların tek tercihi olmakta.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.