Memura promosyon müjdesi! 10 kat artıyor

Kamu personelinin promosyonunu artırmak için kurumlar devreye girdi. Her kurumdaki promosyon heyetleri ilgili banka yöneticileriyle görüşmelere başladı. Memurların alacağı banka promosyonlarındaki artışların 10 katı bulması bekleniyor.

GİRİŞ 26.08.2022 14:19 GÜNCELLEME 26.08.2022 15:00
Bu Habere 229 Yorum Yapılmış

Son günlerde başta emekliler olmak üzere çalışanların aldıkları banka promosyonları konusunda bankaların başlattığı yarış tüketiciye avantaj olarak dönüyor.

Emekliler için ödenen promosyon 10 bin liraya kadar çıkarken kamu çalışanları için ödenen promosyonlarda da ciddi artışlar meydana gelmeye başladı.

TEMMUZ ZAMMI GELİRİ ARTIRDI

Kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan Temmuz zammının ardından bankalar yatırılan ücretlerden daha fazla kazanmaya başladı. Bunun üzerine promosyon ödemelerinde de artış beklentisi arttı.

Bazı bankaların kamu çalışanlarına ödediği promosyonu artırması tüm kamu kurumlarını harekete geçirdi. Kamu kurumlarındaki promosyon komisyonları bankalarla görüşmelere başladı ve promosyonların artırılması sağlanıyor.

NASIL BELİRLENİYOR?

2007/21 sayılı Promosyon Genelgesi'ne göre; banka promosyonu üç kişilik bir komisyon tarafından belirleniyor. Bu komisyon harcama yetkilisinin başkanlığında yetkili sendika temsilcisi ile kurum temsilcisinden oluşuyor. Bu komisyon bankalarla pazarlık yaparak promosyon alınmasını sağlıyor. Verilecek promosyonun tamamı personele dağıtılıyor. Promosyon ödemesinin en az 2 yıl ile 5 yıl arası süreyi kapsaması gerekiyor.

ESKİ SÖZLEŞMELER İPTAL EDİLECEK

Komisyonlar süresi henüz bitmemiş sözleşmelerin de iptali için bankalarla görüşme yapıyor. Bu noktada henüz süresi bitmemiş sözleşmelerin iptal edilerek tazminat maddesinin işletilmesi ve düşük kalan promosyonun yeniden güncellenmesi sağlanacak.

Burada promosyondaki tazminat maddesi devreye sokulacak.

Bu madde şöyle: İlk yıl sözleşeme fesih edilirse tamamı ikinci ve üçüncü yıl fesih edenler ödenen promosyon tutarının yüzde 50'sini iade eder.

Buna göre 2019 yılında 3 yıllık için personel başına 3000 TL alan bir kurum sözleşmesindeki tazminat maddesini yürürlüğe sokacak

Böylece her personel için 1.500 TL iade edilerek yeni sözleşme örneğin 30 bin TL'den imzalanacak.

KAYNAK: SABAH
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 229
  • Biraz mantık 1 yıl önce Şikayet Et
    Promosyon haram diye kesin hüküm verenlerden acaba birden fazla evi varsa fazla evin zekatını kirasından mı hesaplıyor yoksa evin kendi değerinden mi ? Faizin tanımı, belli bir mal veya paranın belli bir süre sonra belirlenen bir fazlalıkla birine verilmesi veya alınması değilmidir. Siz verilen promosyon karşılığında bankadaki paranızı çekmeyip bir süre bekletiyorsanız veya banka sizin idarenizde olan parayı bir süre bankada bekletme karşılığı veriyorsa o zaman haram diyebilirsiniz.
    Cevapla
  • Şükür 1 yıl önce Şikayet Et
    Kirada olan evin gelirine zekat düşer kendine değil
    Cevapla
  • Volkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Faiz gibi BANKA PROMOSYONU DA haramdır.....diyanetin de fetvası bu yönde
    Cevapla
  • Zulkarneyn 1 yıl önce Şikayet Et
    Geliyor gelmekte olan millet azmış
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    kamu bankaları emeklilere 3 yıl için hala 750 tl veriyor bu adilmi
    Cevapla
  • Efe 1 yıl önce Şikayet Et
    7500 tl alan emekli var geçen ay itibariyle
    Cevapla
  • Personel 1 yıl önce Şikayet Et
    Rektörlere derhal sorusturma acilmali bir cogu sozlesmeyi feshetmiyor personelinin para almasini istemiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle