Huawei CEO'sundan şok eden açıklamalar! Huawei küçülmeye gidebilir

Huawei şirketinin CEO'su Ren Zhengfei, önümüzdeki yıllarda çok daha zorlu ekonomik koşulların olacağını söyleyerek şirket yöneticilerini nakit akışına ve kâra öncelik vermesi konusunda uyardı.

Huawei CEO'sundan şok eden açıklamalar! Huawei küçülmeye gidebilir
Huawei CEO'sundan şok eden açıklamalar! Huawei küçülmeye gidebilir
GİRİŞ 24.08.2022 10:35 GÜNCELLEME 24.08.2022 10:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Huawei CEO'su Ren Zhengfei'nin şirket yöneticilerine zorlayıcı ekonomik koşulların şirket için gerçek bir tehdit oluşturduğunu söylediği bildiriliyor.

The Register'da yer alan habere göre Ren'in yöneticilere Huawei'nin büyümek yerine nakit akışına ve kâra öncelik vermesi gerektiğini söyleyen bir mektup gönderdiği iddia ediliyor.

CEO'ya göre 2023'ten 2025'e kadar çok zorlu ekonomik koşullar altında şirketin hayatta kalmaya odaklanması gerekiyor. Ayrıca Huawei'nin 2023-2024 dönemini "kırıp geçemeyeceğinden" emin olmadığını yazdığı bildirildi.

Ren, kötümserliği için COVID sonrası ekonomik komplikasyonlar, savaş ve ABD yaptırımlarının birleşimini gerekçe gösterdi.

Bu nedenle, Huawei'nin başarısızlık riski yüksek olan karmaşık projeleri durdurmasını, verimliliği artırmak için şirketin kendi bulutunu (cloud) kullanmasını, elektrikli arabalar gibi ürünlerde Ar-Ge'yi azaltmasını ve kâr elde etme olasılığı çok az olan işletmeleri terk etmesini istiyor.

Ren, bazı denizaşırı pazarlardan çekilmeyi veya küçülmeyi ve yabancı personelin ülkelerine geri gönderilmesini öngören açıklamalarda da bulundu.

Huawei kısa süre önce, küçük bir büyüme ve kârında düşüş içeren yılın ilk çeyreğine ait sonuçlarını açıkladı.

ABD yaptırımlarından bu yana Huawei'nin satışlarında ilk kez artış yaşandıABD yaptırımlarından bu yana Huawei'nin satışlarında ilk kez artış yaşandı

İddialara göre şirketin önceliği bilgi ve iletişim teknolojileri altyapılarına odaklanmak olacak. 

KAYNAK: THE REGISTER, HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne ceo su ya adam ölmüş gömmemişler len bırak artık bırak moruk gençler yürütsün işi
    Cevapla