Veliler fahiş servis ücretlerine tepkili

Okulların açılmasına kısa bir zaman kala veliler ve okullar arasında servis ücreti anlaşmazlığı var. Henüz yeni eğitim dönemi için ücretler belirlenmedi ama bazı okullar beklentilerin çok üzerinde taleplerde bulunmaya başladı.

Veliler fahiş servis ücretlerine tepkili
Veliler fahiş servis ücretlerine tepkili
GİRİŞ 24.08.2022 04:05 GÜNCELLEME 24.08.2022 04:05
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul’da ulaşım koordinasyon müdürlüğü henüz yeni eğitim öğretim dönemi için servis ücretlerini açıklamadı. Ancak bazı okullar velilere şimdiden servis ücretlerini ibraz etti.

İddiaya göre kiminden 18 bin, kiminden 20 bin, kiminden de 30 bin lira yıllık servis ücreti istendi. Veliler de bu kadar fahiş fiyatlarla servis ücretleri istenmesine tepki gösterdi.

Duruma tepki gösteren bir veli, ''Nisan ayındaki rakamlar 30 tl iken motorin açıklanan fiyatlar. Bugün motorin 25 tl ama nisan ayındaki UKOME fiyatlarının çok çok üzerinde rakamlar talep ediliyor velilerden'' diye konuştu.

Devlet okullarında ortalama yıllık 4 bin lira olan servis ücreti bazı özel okullarda rekor denebilecek seviyelere ulaşıyor.

Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü kilometre bazında fiyat belirlemeden ücret talep etmek zaten yasak.

''Farkın kendilerine iadesini talep edebilirler''

Ödeme yapılmış ve bu belirlenen ücretin üzerinde ise, hukuki yollara başvurmak gerekiyor.

Avukat Yasemin Bal velilerin aradaki farkı talep edebileceklerini belirterek, ''Özel okullar UKOME tarafından km bazında belirlenen fiyatın üzerinde bir servis ücreti belirlemişlerse veliler tüketici hakem heyetine başvurmak suretiyle UKOME fiyatıyla okul fiyatı arasındaki farkın kendilerine iadesini talep edebilirler'' dedi.

Velilere mobbing yapılıyor

Konuyla ilgili konuşmak isteyen birçok veli olsa da okulların kendilerine psikolojik şiddet uygulamasından çekindiklerini belirterek röportaj yapmaktan vazgeçtiler.

Zira geçmiş dönemde şikayet eden velilerin çocuklarının ücret ödense de alınmadığını belirttiler.

KAYNAK: TRTHABER - CEYDA MUSLU
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Arttırın 30 tl iken yapacağı zammı yaptılar nakliye düşmesse mozotu 35 lira yapsın devlet
    Cevapla
  • SERVİSCİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem servis esnafı hemde veliyim Herşey motorin ile bitmiyor en uygun öğrenci servis aracı fiyatı 500 bin TL den başlıyor kasko için 50.000 tl fiyat veriyor şirketler bunun yanında trafik sigortası araç bakımı lastik rehber personel bağkur sgk vergi gibi birçok kalem gider var bilmem anlatabildim mi ?
    Cevapla
  • i. AYDIN 1 yıl önce Şikayet Et
    iyide kardeşim senin ödenmiş sermayen varsa bu işi yaparsın yoksa ben servis aracı alacağım parasınıda velilere ödeteceğim çokmu akıllısın.
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Motorini düşürünnnnnnnn
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşürebilseler düşürürlerdi. Dolar 18 tl zor düşürürler. Ekonominin temel kurallarına karşı gelir, talimatla iş yaparsan olacağı bu.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bursa da özel bir okula verdim daha 4 yaşındaki çocuğumu, okula 27 bin tl verdim şuan servise 22.500 tl istiyorlar insaf yahu
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Iyi para vermişsin çocuğun eğitim hayatı sana 1-2 milyon TL ye çıkar o zaman
    Cevapla
  • BirVatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Toplu taşımaya alıştırın çocuklarınızı. Alternatifler düşünün. Servisler gerçekten olması gerekenden az iki katı fazla istiyor. Dur diyecek kimse var mı? Göreceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle