Yandex yaptırımlara daha fazla dayanamadı! Yandex.ru satıldı

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgali sonrasında hem Rusya devletine hem de Rusya merkezli şirketlere çeşitli yaptırımlar uygulandı. Bu yaptırımların ortasında kalan teknoloji devi Yandex, daha önce sattığı iki servise Yandex.ru'yu da ekledi.

Yandex yaptırımlara daha fazla dayanamadı! Yandex.ru satıldı
Yandex yaptırımlara daha fazla dayanamadı! Yandex.ru satıldı
GİRİŞ 23.08.2022 17:27 GÜNCELLEME 23.08.2022 17:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yandex'in haber platformu (Haberler) ve blog tavsiye platformu (Zen) olan servislerini sosyal medya şirketi VK'ya Nisan ayında satmıştı. Ancak şirket tarafından yapılan açıklamaya göre bu satışa Yandex.ru ana sayfası da eklendi.

Bu satıştan sonra Yandex.ru'ya giriş yapan kullanıcılar VK tarafından yönetilen dzen.ru adresine yönlendirilecek. Ancak bu sayfada yer alan arama sonuçlarını yine Yandex sağlamaya devam edecek. 

Yandex tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili “Yönetim Kurulu işlemi onayladı. Artık ya.ru, Yandex'in Arama, Posta ve diğer medya dışı hizmetlere ana giriş noktası olacak" denildi.

Yandex’in iki büyük operasyonunu satmasının ardından, şehir lojistiğine ve arama motoruna daha fazla yatırım yapacağı ifade edildi. Ayrıca Batı yaptırımları sonrasında, çalışanlarını elinde tutmaya çalışıyor. Bir dönem ülkemizde de ofisi bulunan Yandex. Ekim 2020'de ani bir kararla Türkiye ofisini kapatma kararı almıştı.

Yandex'in bu satışlarının tamamlanması için hâlâ onay bekleniyor. Yandex yaptığı açıklamada işlemin Rusya'da tekel karşıtı onaya tabi olduğunu ancak bu satışın “önümüzdeki aylarda” tamamlanmasını beklediklerini belirtti. 

Satış sonrası yandex.com.tr'de herhangi bir değişiklik olması beklenmiyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • vw almayin 1 yıl önce Şikayet Et
    dünya yaniyor
    Cevapla