Tarım Kredi ve zincir marketler arsasında platform oluşturulacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Tarım Kredi marketleri ve zincir marketler arasında bir platform oluşturulacağını söyledi.

GİRİŞ 23.08.2022 12:16 GÜNCELLEME 23.08.2022 12:37
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"GÜBRE KORİDORU DÜNYAYI RAHATLATIR"

TRT Haber'de yer alan habere göre tahıl koridorunun ardından gübre koridorunun da mümkün olabileceğini belirten Bakan Kirişçi, "Gübre koridoru dünyayı rahatlatır" dedi.

Kirisci konuyla ilgili şunları söyledi:

“Tahıl koridoru olması gerektiği gibi işliyor. Sadece tahıl gibi kabul edilse de iki üründe ambargo uygulanmıyor. Tahıl ürünleri ve gübre. Amerika tarafından yapılan açıklamayla gıda ve gübrenin ambargoya dahil edilmediğinin belirtilmesi, Rusya’nın malını taşıyan ülkeleri rahatlattı. Rusya’dan dolayı dünya biraz rahatlar diye düşünüyorum.”

"TARIM KREDİ ÜRÜNLERİ DAHA FAZLA TÜKETİCİYLE BULUŞACAK"

Yeni dönemde Tarım Kredi ürünleri de daha fazla tüketiciyle buluşacak.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci bu çalışmaya ilişkin detayları da paylaştı.

"Bir zincir market ile Tarım Kredi Kooperatifleri arasında platform oluşturulacak. Bu zincir marketin şubelerinde Tarım Kredi'nin ürünleri satılacak. Bu sayede Tarım Kredi ürünleri daha fazla tüketici grubuna hitap edecek. Görüşmeler olumlu ve çalışmada sona gelindi."

"VATANDAŞLAR OMANLARIN GÜNCEL HALİNİ TAKİP EDEBİLECEK"

Bakan Kirişci, yeşil ekran müjdesi de verdi. Proje yakın zamanda hayata geçirilecek.

"Yeşil Ekran projesi hayata geçirilecek. Vatandaş anbean ormanların güncel halini görecek. Yangınlar sonrası yeşillendirmeler gibi değişimler görülebilecek. Çalışmada sona gelindi, birkaç hafta içinde hayata geçirilmesi planlanıyor."

MAZOT DESTEĞİNE KARTLI SİSTEM

Bakan Kirişci bir kez daha mazot ve gübre için desteklerin nakdi olarak değil kart aracılığıyla yapılacağını aktardı.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçiler için kart uygulamasının sonbaharda başlayacağını belirterek, "Sistem oturursa tohum ve ilaç için de uygulanacak" dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 134
  • Nraltas 1 yıl önce Şikayet Et
    Verhasıl Tayyip Başkanım, illa bu işin Toptancısı biz olucaz diyo. Hadi bakalım umarım. Toptantıcılık yaparak Ucuza bize satabilesiniz. Son yapılanlardan sonra pek umudum kalmadı da diyebilirim. Vesselam
    Cevapla
  • HEYHAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında bu zincirlesmeye dur denmesi gerekiyordu,zincirler kontrolsüz büyüdü.Enflasyonun en büyük sebebi zincirler.Dünyanin hiçbir ülkesinde böyle bir zincirlesmeye müsaade edilmez,biz hariç
    Cevapla
  • Mohikan 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçen tarım krediye gittim tavuk almaya Allah şahit Valla a101 de daha ucuzdu. Aynı gün inanmadım tekrar gidip fiyat kontrolü bile yaptım. Bence tarım kredide sadece belli başlı bazı ürünler uygun o da yeterli değil bence. Fiyatlar daha da düşmeli
    Cevapla
  • Bir Garip Yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarım Koperatif Ürünlerine ve onun sattığı diğer marka ürünler Tarım Koperatife ait bir logo ve ürün üzerine satış fiyatı etiketi sabitlenerek tüm bakkallara küçük marketlere satılsın.Bu sayede hem kira elema ve diğer masraflardan kurtulmuş olunur.Hem piyasayı siz belirlersiniz.Hemde küçük esnaf ta uygun fiyata ürün bularak rekabet eder, müşterisi artar.Hem kurum olarak kar etmeye devam edebilirsiniz
    Cevapla
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatı düşen ürünün yerine geride kalan yüzlerce ürüne aynı gün zam yaptı bu marketler. Tarım kredinin şube sayısını 10.000-20.000'e çıkarmadan baş etmesi zor bunlarla. İş yapmak isteyenler tarım krediyle görüşsün. Yeni mağaza için yeri olana bayilik verilebilir mi diye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle