Son dakika: Asgari kurumlar vergisi yükseltildi!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararına göre, Asgari Kurumlar Vergisi yüzde 15'e yükseltildi.

Son dakika: Asgari kurumlar vergisi yükseltildi!
Son dakika: Asgari kurumlar vergisi yükseltildi!
GİRİŞ 22.12.2024 01:07 GÜNCELLEME 22.12.2024 03:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararına göre Asgari Kurumlar Vergisinde değişiklik yapıldı.

ASGARİ KURUMLAR VERİGİSİ YÜKSELTİLDİ

Yeni alınan karara göre, Asgari Kurumlar Vergisi yüzde 10'dan, yüzde 15'e seviyesine yükseltildi.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Türkiye, 5 ay önce Şikayet Et
    Vergi kalemlerini bu kadar dağıtmanın anlamı yoktur. Kazanç ile varlık üzerinden yıllık vergi alınmadıkça, gariban daha da gariban olacak, zengin daha da zenginleşecektir.
    Cevapla
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Kurumlar vergisi ve gelir verğisi malın maliyet fiatından son karlı satış fiatın aradaki karlı kesimin %15 le başlayıp kademeli olarak yükseltilmeli aylık net 50.000 bin lira kazanan bir servis yıllık 3.000 bin tl verğiyi zor veriyor bu nasıl bir adalet buna serbest piyasa degil serbest çalma denir
    Cevapla
  • fakir 5 ay önce Şikayet Et
    KDV bütün ürünlere yüzde 10 olarak sabitlensin. Azalan kayıt dışıda toplanan vergileri artıracaktır. Doğrudan vergiyi düzenli toplayıp, dolaylı vergi olan ÖTV de indirimler yapılmalı.
    Cevapla
  • Artık 5 ay önce Şikayet Et
    İlk defa vergi konusunda doğru bir karar verildi. Her türlü teşviki al, güya iyilik diye bir hayır kurumuna yardım ver onu da vergiden düş, yatırım göster onu da vergiden düş, ihracat teşviği al,ama vergi verme... Allah aşkına bu zenginler ne zaman vergi verecek diyorduk şimdi olacak inşallah.
    Cevapla
  • yistif - Rize 5 ay önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devam. Helal olsun be, elin amerikasında son 30 yıldır aynı pizza yüzde 23 fiyatı artmış. Türkiye de ise son 30 yılda en az 100 kat artmıştır. Yani paramız en az 100 kat değer kaybetmiş diyelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle