Almanya'da işçi sorunu büyüyor

Alman imalatçı firmalar vasıflı işçi eksikliği yaşıyor. Makine teçhizat üreticisi firmaların yüzde 43'ü işçi bulmakta zorlanıyor.

Almanya'da işçi sorunu büyüyor
Almanya'da işçi sorunu büyüyor
GİRİŞ 16.08.2022 17:23 GÜNCELLEME 16.08.2022 17:23

Alman Ifo araştırma enstitüsü, Almanya'daki makine teçhizat üreticilerinin vasıflı işçi bulmakta zorlandıklarını, kalifiye işçi eksikliğinin malzeme ve ara ürün kıtlığının yarattığı sorunları derinleştirdiğini bildirdi.

Münih merkezli araştırma ensitütüsünün 4 bin şirketle gerçekleştirdiği ankete göre mühendis, mekanik ve bilişim teknolojileri uzmanlarındaki eksikliğe ek olarak düşük vasıflı işçi bulunmasında sorunla karşılaşılıyor.

Temmuz anketine göre imalatçı firmaların yüzde 43'ü vasıflı işçi bulmakta zorlanırken bu rakam Nisan ayında yüzde 38.7 olarak bildirilmişti.

Ifo sektör uzmanı Nicolas Bunde "Makine teçhizat üreticileri, koronavirüs salgını sırasında ve sonrasında gerçekleştirdikleri işten çıkarmaların etkisini hissediyorlar. Şimdi bu şirketler, can havliyle uygun işçi arıyor" dedi.

KAYNAK: REUTERS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.