TUSAŞ ödüle doymuyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), ödülleri silip süpürmeye devam ediyor. TUSAŞ, Stevie tarafından düzenlenen organizasyonda 3 “Altın Stevie” ödülüne layık görüldü.

TUSAŞ ödüle doymuyor
TUSAŞ ödüle doymuyor
GİRİŞ 16.08.2022 11:33 GÜNCELLEME 16.08.2022 11:40

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, pandemi şartlarında istihdam ve performansı ile “Aerospace & Defense Company of The Year” ödülünün sahibi oldu. TUSAŞ ayrıca, “Geleceğin Yetenekleri Programı ve Gökyüzü Çocukları Projesi” ile “Brand Reputation Management” ve yine “Geleceğin Yetenekleri Programı” ile de “Community Engagement” kategorilerinde “Altın Stevie” ödülünün sahibi oldu. “Aerospace and Defense Company of The Year” kategorisinde altın ödülü hanesine ekleyen TUSAŞ, pandemi şartlarına rağmen dünyadaki birçok firmanın aksine istihdam artışına ve büyümesine devam ederek, bu dönemi büyük başarılarla tamamladı. TUSAŞ, tüm sektörleri etkileyen bu dönemde projelerini hızla ilerleterek, ürün teslimatları ve gerçekleştirdiği ihracatlarla gündemdeki yerini korudu.

“GELECEĞİN YETENEKLERİ PROGRAMI” DOLU DOLU

Altın Stevie ödülü ile birlikte, henüz ilk döneminde 5 Ödül kazanan, “Geleceğin Yetenekleri Programı”, birçok farklı mecra ve etkinlik vasıtasıyla ilk, ortaokul ve lise çağındaki gençlerin gelişimine destek olarak kariyerlerine şimdiden katkı sağlıyor. Program ayrıca sektörü ve TUSAŞ’ı öğrencilere de yakından tanıtarak geleceğin mühendis adaylarına ilham oluyor.

“YARININ BİLİMSEL YETENEKLERİNİ BUGÜNDEN ÇEKMEK İÇİN AKILLI VE ETKİLEYİCİ PROGRAMLAR”

Kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen ve “Altın Stevie” ödülünü alarak uluslararası arenada adını duyuran “Gökyüzü Çocukları Projesi” çerçevesinde ise TUSAŞ, Türkiye’nin yedi bölgesinde yedi okula “STEM Atölyesi” kurdu. Yapılan iş birlikleri ile ilgili okullardaki öğretmenlere bu atölyelerdeki faaliyetler için gerekli eğitimler verildi. Atölyeler, çocuklarımızı yarınlara hazırlamaya devam ediyor. Her bir kategoride, dünyanın alanında en deneyimli ve başarılı uzmanlarından oluşan Stevie jürileri ise TUSAŞ ve projeleri ile ilgili olarak, “Yarının teknolojik ve bilimsel yeteneklerini, geleceğin bilim insanlarını bugünden çekmek için akıllı ve etkileyici programlar” değerlendirmesinde bulundular.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.