Tekirdağ Kınıklı deresindeki siyah renkli kirliliğe ilişkin inceleme

Çevre Bakanlığı, Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde bulunan Kınıklı Deresi’nde yaşanan siyah renk oluşumunun ardından denetim ekiplerini anında harekete geçirerek dereye atık su deşarjı bulunan tesislerde inceleme yaptı.

Tekirdağ Kınıklı deresindeki siyah renkli kirliliğe ilişkin inceleme
Tekirdağ Kınıklı deresindeki siyah renkli kirliliğe ilişkin inceleme
GİRİŞ 15.08.2022 11:42 GÜNCELLEME 15.08.2022 11:42

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Kınıklı Deresi’ne atık su deşarjı bulunan, Tekirdağ’da bir tekstil firması ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı TESKİ Genel Müdürlüğü’ne ait Sultanköy Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İSKİ Genel Müdürlüğü’ne ait Değirmenköy Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ile bölgedeki sanayi tesislerinde incelemelerde bulundu.

Bakanlık ekiplerinin incelemeleri sonucunda Marmaraereğlisi ilçesi Sultanköy Mahallesinde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TESKİ Genel Müdürlüğü’ne ait Sultanköy Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nden Kınıklı Deresi’ne deşarj edilen atık suların siyah renkli olduğunun tespit edildiği bildirildi. Bunun üzerine arıtma tesisi çıkışından gerekli analizler yapılmak üzere atık su numunesi de alındı.

Bakanlık, yapılan analizler sonucu alınan numunenin standartlara aykırı olması halinde sorumluluğu tespit edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı TESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı Sultanköy Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine Çevre Mevzuatında belirtilen standartlara aykırı atık su deşarjı yaptığı için idari para cezası uygulayacak.

Bu arada Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı TESKİ Genel Müdürlüğü’ne 02.06.2022 tarihinde de Çevre Mevzuatında belirtilen standartlara aykırı atık su deşarjı yaptığı için 131 bin 516 TL idari para cezası uygulanmıştı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.