Fitch ve S&P'den Ukrayna açıklaması

Fitch Ratings ve Standard & Poor's(S&P), Ukrayna'nın kredi notunu temerrüt seviyesine indirdiler.

Fitch ve S&P'den Ukrayna açıklaması
Fitch ve S&P'den Ukrayna açıklaması
GİRİŞ 15.08.2022 09:10 GÜNCELLEME 15.08.2022 09:29

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch Ratings ve S&P Global'a göre Ukrayna temerrüde düştü.

İki kredi derecelendirme kuruluşu da Ukrayna'nın yaklaşık 20 milyar dolar tutarında uluslararası tahvilin kupon ve ana para ödemelerinin 2 yıl süre ile dondurulması yönünde Ukrayna'nın ortaya koyduğu talebi uluslararası kreditörlerin verdiği desteğe rağmen "temerrüt" olarak tanımladılar.

S&P Global, Ukrayna'nın yabancı para cinsinden kredi notlarını "CC/C" seviyesinden "SD/SD-Seçilmiş Temerrüt" seviyesine indirdi. S&P yaptığı açıklamada, "Yeniden yapılandırmanın açıklanan şartları dikkate alındığında, bu bizim kriterlerimize göre temerrüde denk geliyor" dedi.

Fitch Ratings de Ukrayna'nın uzun vadeli kredi notunu "C"den "RD-Sınırlı Temerrüt" seviyesine indirdi.

S&P ayrıca, Rusya'nın saldırısı nedeniyle Ukrayna'nın karşı karşıya kaldığı makroekonomik ve mali gerilimin Ukrayna hükümetinin yerel para cinsinden borç yükümlülüklerini yerine getirmesini zorlaştıracağını savunarak, yerel para cinsinden kredi notlarını "B-/B" seviyesinden "CCC+/C" seviyesine indirdi.

KAYNAK: FOREKS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.