KGF kefaletinde bakiye tutarı 10 kat artırıldı

Kredi Garanti Fonu'nun girişimciye sağladığı kefaletin üst limiti 10 katına kadar çıkartıldı. Bu girişimcinin daha çok yatırım yapması anlamını taşıyor.

KGF kefaletinde bakiye tutarı 10 kat artırıldı
KGF kefaletinde bakiye tutarı 10 kat artırıldı
GİRİŞ 15.08.2022 09:26 GÜNCELLEME 15.08.2022 09:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kredi Garanti Fonu (KGF) kefalet üst limiti, 4749 sayılı kamu finansmanı ve borç yönetimi hakkında kanun geçici 20. maddesinde öngörüldüğü üzere 10 kat artırıldı.

İŞE YATIRIM İÇİN KREDİ ÇEKERKEN YAPILAN KEFALET DESTEĞİ ARTIRILDI

Resmi Gazete'de yayınlanan ve kredi garanti kurumlarına sağlanan Hazine desteğine ilişkin kararda değişiklik yapan Cumhurbaşkanı kararına göre, KGF kefaletinde toplam bakiye tutarı 10 kat artırıldı.

100 MİLYAR LİRAYA KADAR ÖDENEK EKLEMEYE YETKİSİ

Reuters'in haberine göre, söz konusu kanunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın nakit aktarımı veya ihraç edilecek özel tertip Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) için bakanlık bütçesinin mevcut ya da yeni açılacak tertiplerine bu kapsamda 100 milyar liraya kadar ödenek eklemeye yetkisi bulunuyordu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    Sn Bakan teşekkürler, kişisel bir faydam olmayan önerim böyle birşeydi. Ve bir eleştiri: Neden müjde vermiyorsunuz. Örneğin: D.Akdenizde ve KAradenizde gaz petrol çıkarılmasının (ekonomik ikameci yaklaşım) bireysel gelirlere etkisi. Malum enerji maliyetleri kişisel geliri ve makro bazda enflasyonu direkt etkiliyor. Enerji maliyetleri üzerinden yapılacak bir indirim ile dolaylı olarak ÜCRET ZAMMI mümkün olacağından GSMH ve kişisel gelir artışı olmazsa olmaz. Verin müjdeyi. Muhalefetin NEFRET söylem ve ağzına inat; MÜJDELEYİN.
    Cevapla