Ev sahiplerine uyarı: Boş daireye perde takın

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, dolandırıcıların boş gördükleri evleri ev sahiplerinin haberi olmadan başka birilerine kiraya vermeleri ile ilgili olarak, ''Ev sahipleri evlerini perde ile kapatarak evi dolu göstermeli'' dedi.

Ev sahiplerine uyarı: Boş daireye perde takın
Ev sahiplerine uyarı: Boş daireye perde takın
GİRİŞ 14.08.2022 13:32 GÜNCELLEME 14.08.2022 13:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dolandırıcıların yeni yöntemi boş gördükleri evlerin çilingir yardımıyla açtırıp ev sahibinin bilgisi olmadan başka birine kiralamaları oldu.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin'den de bu konuya ilişkin önemli bir uyarı geldi.

Şahin, ''Adam evini boş bırakıp gidiyor. 6 ay 1 sene kadar da evine uğramıyor. Daha sonra bir geliyor ki evinde kiracı var. O kiracıyı da çıkartana kadar mahkeme ile uğraşıyor'' açıklamasında bulundu. 

''BOŞ YERİ PERDE İLE DOLU GÖSTERİN''

Ev sahiplerinin evleri kirada değilse ve boşsa orayı bir perde ile kapatarak, mutlaka dolu göstermeleri gerektiğini belirten Mahmut Şahin;  ''Boş daire dolandırıcının iştahını açıyor. Bir çilingir götürüp 100 TL veriyorlar ve iş bitiyor'' diye konuştu.

Dolandırıcıların boş evlerin dışında içerisinde kiracı bulunan evlere de gelerek, kiracıyı çıkartmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Şahin, sözlerine şu şekilde devam etti;

“Şimdi düşünün ev var, içerisinde bir kiracı var. Kiracı evi kiralamış ve oturuyor. Fakat bir başkası ben buranın ev sahibiyim diye gelip o kiracıyı çıkarmaya çalışıyor. Baktılar bir yaptırım yok, şimdi içerde oturan kiracıya kadar teşebbüs edebiliyorlar, ‘biz evi satacağız, kiraya vereceğiz çıkın’ diyebiliyorlar''

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 6
  • nevizade 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede üç kağıtçının dokunulmazlık zırhı var sanki
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çilingir ve çağıranını öldürün.İfşa edin rezil edin
    Cevapla
  • dadas 1 yıl önce Şikayet Et
    dolandiricilik dolandiricilik dolandiricilik. oh oluyor laiklige baş egen bu millete . gavurluk hoş geliyor . bunada katlancaksin . her şey güzel oldu .
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ev sahipleri tedbir alın, boş evinize perde takın. Dolandırıcılar girip kiraya veriyormuş, hükümet tedbir almayacakmış sizin almanız gerekiyormuş.
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    tutmasınlar onlarda içine girmediğin evi nasıl kiralıyorsun devlette cezada yok zaten
    Cevapla
  • TOHATLI 1 yıl önce Şikayet Et
    İçine Giriyor Çilingirle Sorun Orda Zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle