Moody's'ten 'Türkiye' açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye’nin kredi notunu "B2"den "B3"e düşürdü, not görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdi.

Moody's'ten 'Türkiye' açıklaması
Moody's'ten 'Türkiye' açıklaması
GİRİŞ 13.08.2022 03:26 GÜNCELLEME 13.08.2022 03:26
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Moody's, Türkiye ekonomisine ilişkin takvim dışı değerlendirmeye gitti. Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "B2"den "B3"e düşürüldüğü, kredi notu görünümünün "negatif"ten "durağan"a çevrildiği bildirildi.

Açıklamada, Türkiye'nin dış pozisyonunun özellikle artan enerji fiyatlarının bir sonucu olarak beklenenden daha fazla baskı altında olduğu aktarıldı. Küresel ortamın daha zorlu hale geldiği belirtilen açıklamada, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 4,5 ve gelecek yıl yüzde 2 büyümesinin beklendiği kaydedildi.

Moody's, mayıs ayında yayımladığı tahminlerde, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,5 ve gelecek yıl yüzde 4 büyüyeceğini öngörmüştü. Daha önce takviminde Türkiye için değerlendirme tarihi 27 Mayıs olarak belirtilen Moody's, bu tarihte ülkenin kredi notuna ilişkin güncelleme yapmamıştı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 12
  • Öksüz Baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah en kısa üç vakit içinde cümlesini öyle çorap söküğü gibi birbirine düşüürsün ki hiç bir mazlum ve Müslüman zarar görmeden helak etsin inşallah.
    Cevapla
  • hssa 1 yıl önce Şikayet Et
    Beş para etmez algici kuruluşlar sizi. Türkiye hakkında yaptığınız hangi raporu doğru verdiniz ki. Bir ülkenin ekonomik olarak kötüye gitmesi için verileri alenen bu kadar carpitma ve olumsuz raporlama yapma dünya üzerinde başka hiçbir ülke yoktur heralde. 2022 içinde çok kötü tahminleri vardı vakit yaklaştıkça onu düzeltmek mecburiyetinde kaldınız bu seferde bir sene sonraki raporu kötüleşti edilen. Merak etme adii kuruluş gün yaklaştıkça o raporlamarida tıpış tıpış duzelteceksiniz. Türkiyeyle ne alıp veremediğiniz var sizin siyonist ağalar.
    Cevapla
  • Salih yanar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ha şöyle adam olun negatiften durağana değil pozitife çıkarman lazımdı bu kadar büyüyen ekonomide ancak buda bir başarı tebrikler
    Cevapla
  • Memo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kerede delikanlı olun doğru bir not verin
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    B3 mü niye öyle az
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle