Rusya'dan Türk Lirası kararı: Üzerinde çalışıyoruz

Batılı devletlerin yaptırımına maruz kalan Rusya, dost ülkelerin para birimlerini satın almayı planlıyor. Açıklanan listede Türk Lirası da yer alıyor. Satın alınacak diğer para birimleri ise Çin'in Yuan'ı ve Hindistan'ın Rupi'si.

GİRİŞ 12.08.2022 16:13 GÜNCELLEME 12.08.2022 16:14
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

 Rusya Merkez Bankası, Ulusal Refah Fonu’ndaki rezervlerde değerlendirmek için Türk lirası, yuan ve rupi satın alınmasına yönelik değerlendirme yapıldığını bildirdi.

DOLAR VE AVRO İLE ALIM SATIM İMKANSIZ

Rusya Merkez Bankası tarafından yayımlanan raporda, bütçe kuralları çerçevesinde ilave petrol ve doğal gaz gelirleriyle ABD doları ve avro ile alım satım işlemlerinin yaptırımlardan ötürü imkansız hale geldiği belirtildi.

Yaptırım süreci nedeniyle, bütçe politikasının önemli ölçüde gevşetildiği ve belirlenen harcama sınırlarının aşıldığına işaret edilen raporda, yaptırımlar ve küresel petrol piyasasındaki değişikliklerin göz önünde bulundurularak, bütçe kurallarında değişikliklerin yapılmasına yönelik çeşitli seçeneklerin değerlendirildiği kaydedildi.

TÜRK LİRASI, YUAN VE RUPİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Rusya Maliye Bakanlığı’nın, bazı dost ülkelerin para birimleriyle çeşitli işlemler yapılmasına yönelik çalışma yaptığı bilgisine yer verilen raporda, “Rusya Maliye Bakanlığı, Ulusal Refah Fonu’nun yenilenmesi ve harcamaları için dost ülkelerin (Türk lirası, yuan, rupi ve diğerleri) para birimlerine yönelik bütçe kuralı yöntemine ilişkin bir işletim yöntemi uygulanması üzerine çalışıyor.” ifadesine yer verildi.

Raporda, söz konusu adımın atılması halinde, bütçe kuralının ruble üzerindeki döngüsel etkisinin tekrar devam edeceği belirtildi.

Ülkenin uluslararası rezervlerinin bir kısmını oluşturan Ulusal Refah Fonu'ndaki rezervler temmuzda 1,4 trilyon ruble artarak 12,1 trilyon rubleye (yaklaşık 201 milyar dolar) çıkmıştı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd yada Avrupa'ya nazaran daha güvenilirler. Ama tabi ülke hukuku güvene değil menfaate endekslidir. Rusya'nın da şuan bize ihtiyacı olduğu için batıdan daha güvenilir
    Cevapla
  • Ülkücü Gençlik 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin, Hindistan, Rusya,Brezilya, Arjantin, İran ve Türkiye Euro benzeri ortak para birimi geliştirmeli kullanmalı
    Cevapla
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanin ipi ile kuyuya inilmez.
    Cevapla
  • Ciddi misin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemeeen sabitaj. Amerikan yandaşı
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın ipi değil kendi ipimiz... TL diyor daha ne olacaktı? olursa kazanırız, olmazsa da bi kaybımız olmaz zaten...
    Cevapla
  • temel 1 yıl önce Şikayet Et
    butun dunya manyak bir dolar øgrenmis usa guvenip dolar sistemi yanlis bence bu bitmesi gerek usa icin sorun yok zaten aksama kadar para basaiyor sonra araplara verip bir terør oyunu ile geriye alip bin yil borc yaziyor
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek Putin Reisi bunun için Soçiye çağırdı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle