Fahiş fiyat artışına 40 milyonliralık ceza

Bu yıl içinde 40 bine yakın firma denetimden geçirildi. 1.172 firma hakkında fahiş fiyat artışı sebebiyle 40 milyon lira idari para cezası uygulandı.

Fahiş fiyat artışına 40 milyonliralık ceza
Fahiş fiyat artışına 40 milyonliralık ceza
GİRİŞ 12.08.2022 06:59 GÜNCELLEME 14.08.2022 11:54
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Hükümet, ürünlere fahiş fiyat uygulayanlara göz açtırmıyor. Başta büyükşehirler olmak üzere, Ticaret İl Müdürlükleri koordinasyonunda 81 ilde denetimler gerçekleştiriliyor. Haksız fiyat denetimleri kapsamında bu yıl toplam 39 bin 810 firma ve 227 bin 630 ürün gözden geçirildi. Ayrıca, geçtiğimiz 14 Şubat’ta birçok üründe KDV indirimi yapılmasının ardından da bu denetimlere KDV denetimleri eklendi. KDV denetimleri kapsamında şimdiye kadar 21 bin 878 firma ve 105 bin 238 ürün denetlendi. Toplam 1.172 firma veya şahıs hakkında fahiş fiyat artışı nedeniyle 39 milyon 917 bin 478 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Bunun yanı sıra, yılın ilk 6 ayında Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından gerçekleştirilen 5 toplantıda, 276 firmaya fahiş fiyat artışı yaptıkları gerekçesiyle toplam 14 milyon 469 bin 50 lira para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığının denetimleri fahiş fiyatlarla da sınırlı kalmadı. Vatandaşın sağlığını tehdit eden ürünlere yönelik de yılın ilk 5 ayında 1.578 firmada denetim gerçekleştirildi. 3 milyon 3 bin 753 ürün denetlendi. Denetimler sonucunda mevzuata uygun olmadığı tespit edilen ürünler piyasadan çekilerek, idari para cezası uygulandı. Bu ürünler, www.guvensizurun.gov.tr adresinde faaliyet gösteren Güvensiz Ürün Bilgi Sisteminde (GÜBİS) kamuoyuna ilan edildi. Söz konusu sistemde, vatandaşın sağlığını tehdit ettiği belirlenen güvensiz ürünler anlık olarak yayınlanıyor. Vatandaş, ilan edilen ürünleri takip edebildiği gibi, istediği herhangi bir ürünün güvenli olup olmadığını da aynı sistem üzerinden araştırabiliyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 24
  • Mustafa Tumtaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizi ıslah etsin inşallah ceza vatadaşa yazıyorsunuz ceza yerine 3 veya 5 gün kapatma cezası verin
    Cevapla
  • Süleyman 1 yıl önce Şikayet Et
    Dalga mı geçiyorlar bizimle anlamıyorum ki denetliyoruz diyorlar faydası yok ki yılda bir kere mi denetliyorsunuz o 40 milyonu fazlasıyla çıkardılar zaten
    Cevapla
  • malkoçoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hala fahiş fiyat var daha fazla ceza bekliyoruz alavereyle dalavereyle bu milletin cebinden çaldıklarını devletimiz bunlardan söke söke alsın.Devletimizin denetimcileri bunlara göz açtırmasın hele 3 harfli marketler vicdansızlar halkın marketi fakir fukaranın alışveriş noktası diye girdiler şimdi gözleri döndü kudurdular Allahın adaletine havaleediyorum bunları.
    Cevapla
  • TüremişEYT 1 yıl önce Şikayet Et
    eeee sonuç ne bu fiyatlar neden bu kadar artıyo zamlanıyor gene pahalanıyo gene sanki herkes Türk halkını düdüklemeye proğramlanmış gibi
    Cevapla
  • BirVatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ama fiyatlar düşmedi. Başka metod lazım. Tarım Kredi fiyat düşürsün, TMO fiyat düşürsün et balık kurumu şubeleri artsın ve fiyatları düşürsün bakalım. O zaman zam zulmü bitebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle