İstanbul'da binlerce kaçak elektronik ürün ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda 45 milyon TL değerinde binlerce robot süpürge, cep telefonu, TV aparatları ve sigara dolum makinesi gibi binlerce elektronik ürün ele geçirildi.

İstanbul'da binlerce kaçak elektronik ürün ele geçirildi
İstanbul'da binlerce kaçak elektronik ürün ele geçirildi
GİRİŞ 11.08.2022 01:42 GÜNCELLEME 11.08.2022 01:42
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma sonucu el konulan elektronik ürünlere ilişkin Çatalca Gümrük Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenlendi.

Burada verilen bilgilere göre, kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde, bazı elektronik ürünlerin Türkiye’den transit geçmesi gerekirken yasadışı yollarla Türkiye’de bırakılmaya çalışıldığı belirlendi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol ve Operasyon Dairesince koordine edilen operasyonda, araştırmayı daha da derinleştiren gümrük muhafaza ekiplerince söz konusu ürünlerin depolandığı birçok adres tespit edildi.

Bütün bilgi ve belgeler titizlikle incelendikten sonra Gümrük Muhafaza ekipleri operasyon için düğmeye bastı.

Robot süpürgeler ağırlıkta

İstanbul’da şüpheli olarak belirlenen ve 9 farklı ilçede iş yeri ve depolara eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, piyasa değeri 45 milyon Türk lirasının üzerinde toplam 4 bin 197 adet robot süpürge, 1.195 adet cep telefonu 3 bin 690 adet TV Stick, 314 adet elektronik tüy toplayıcı, 319 adet epilasyon cihazı ve 1 adet sigara dolum makinesi yakaladı.

10 şüpheli göz altına alındı

Gerçekleştirilen operasyonda yakalanan kaçak ürünlere el konurken, olayla ilgili 10 şüpheli göz altına alındı. Soruşturmalara ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde devam ediliyor.

Cep telefonlarında "İmalat yoluyla kayıt" oyunu

Öte yandan, operasyon kapsamında yeni bir ÖTV kaçakçılığı belirlendi.

Ele geçirilen cep telefonlarında yapılan inceleme sonucunda, "imalat yoluyla kayıt” yöntemiyle yeni bir ÖTV‘den kaçırma sistemi tespit edildi.

Telefonların ÖTV’yi ödememek için Türkiye’de üretilmiş gibi gösterilip, “imalat yoluyla kayıt” yöntemiyle BTK sistemine kaydedildiği belirlendi.

Ancak yapılan IMEI sorgulaması sonucunda cihazların Çin menşeli olduğu ortaya çıktı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Polislerimizi başarılı operasyonlarından dolayı kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    bunu büyük şirketler dışında kim yapabilir artık şu garibanların üzerinden elinizi çekin büyük şirketleri yakalayın
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Mavi bandrollü marlboro dönemine döndük. Dolar yüksek, ülkede vergiler yüksek o zaman kaçak getirelim yüksek kar elde edelim. Dözviz fiyatlarıan bir çözüm bulmak gerekiyor. Ama geçen aralıktan beri bulunamıyor.
    Cevapla
  • Samet 1 yıl önce Şikayet Et
    Telefonu kayıt yöntemi imalat yoluyla ise o firmaya ne yapacaksınız hadi cevaplayın
    Cevapla
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangisi kaçakçılık çeşitlerinden değildir? a) vergi b) insan c) tarih d) soru e) hiçbiri (2023 KPSS)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle