Transneft, Ukrayna üzerinden Avrupa'ya petrol sevkiyatını durdurdu

Rus petrol boru hattı işletmecisi Transneft, Ukrayna üzerinden Avrupa'ya petrol sevkiyatının durdurulduğunu bildirdi

GİRİŞ 09.08.2022 14:18 GÜNCELLEME 09.08.2022 15:22
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Rus petrol boru hattı işletmecisi Transneft, Rus petrolünün Ukrayna üzerinden Avrupa'ya sevkiyatının durdurulduğunu bildirdi.

Transneft'tin yazılı açıklamasında, Rus petrolünü Ukrayna üzerinden Macaristan, Slovakya ve Çekya'ya taşıyan Drujba hattının güney kolu için Ukrtransnafta şirketine ön ödeme yapılmasının gerektiği belirtildi.

Söz konusu sevkiyat hizmeti için Ukrtransnafta'ya yapılan son ön ödemelerin Transneft'e geri döndüğü bilgisine yer verilen açıklamada, ödemelerin Avrupa Birliği'nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle gerçekleştirilemediğine işaret edildi.

Açıklamada, gerekli ödemelerin gerçekleşmemesi nedeniyle Ukrtransnafta'nın Transneft'e sevkiyat hizmeti sağlamayı durdurduğu ve bu nedenle Rus petrolünün Ukrayna üzerinden Macaristan, Slovakya ve Çekya'ya sevkiyatının da 4 Ağustos itibarıyla durduğu kaydedildi.

Şirketin Drujba hattının diğer kollarındaki sevkiyatının devam ettiği, Belarus üzerinden Polonya ve Almanya yönündeki sevkiyatlarda sorun yaşanmadığı belirtildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 42
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin oyununa gelen kara cahiller birde kalkmis biz oyun yöneteniz diyorlar . Sizler hazira konmayi seven bir topluluk ve insanlari sömüren bir millet oldugunuzu bir daha etiketlemis oldunuz daha fazla aciklamya gerek kalmadi sanirim
    Cevapla
  • Oguz 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa şimdiden soba kömür odun fiyatları artışa geçmiştir bu kış çetin geçecek sanirim
    Cevapla
  • AhmeT 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye' bu olayıda çözer Yanlız yüklü bir bedel istenmeli Avrupa'dan.Ornegin 50 milyar dolar gibi.Bu olayı çözeriz ya 50 milyar dolar yada kışın titremek ikisinden birini seçin cevabı gönderilmeli Dış işleri Bakanlığınca
    Cevapla
  • Kani 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle abd'nin gazına gelip rusyaya yaptırımlar uyguladığınız için rusya da hem gazınızı hem petrolünüzü kesiyor.Bi oturup konuşup anlaşamadınız.Rusya sizden mamül ürün alamıyor siz rusyadan enerji hammade alamıyorsunuz.Abd elini ovuşturuyor..Kışın üşürseniz belki biraz akıllanırsınız.
    Cevapla
  • Ramo 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet bütün batı diz çöküp yine Recep Tayyip Erdoğan a yalvarsın yine Petrol ve gaz sorununu çözmesi için . Ne kadar para o kadar köfte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle