Patates, çiftçinin yüzünü güldürdü

Tokat’ın Erbaa ilçesinde tarlada kilogram satış fiyatı 7,5 TL'ye kadar yükselen patates üreticinin yüzünü güldürdü.

GİRİŞ 07.08.2022 03:54 GÜNCELLEME 07.08.2022 10:54
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Erbaa ilçesinin verimli arazilerinde üretimi yapılan patates hasadı yaklaşık 4 bin 200 dekar alanda devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl tarlada 1,2 liraya kadar düşen patatesi fiyatlarının bu sene 7,5 liraya kadar yükseldi. Fiyatlardaki artışın yanı sıra patateste veriminde artması çiftçinin yüzünü güldürdü.

Yaklaşık 5 yıldır patates ekiciliği yapan Dilaver Çonoğlu, hava şartlarından dolayı üründe verim artışı yaşadıklarını belirterek, “Sezon başında bol bereketli bir yıl bekliyorduk. İklim şartlarından dolayı beklentilerimizin karşılığında iyi bir netice aldığımızı görüyoruz. Allah bereket versin, yüzümüzü güldürdü. Ürünün kalitesi iyi” dedi.

Çonoğlu, bir firmaya anlaşmalı ekim yaptıklarını, fiyatlarda güncelleme beklediklerini belirtti. Erbaa’da patatesin kilogram fiyatının tarlada 6,5 ile 7,5 lira arasında değiştiğini ifade eden Çonoğlu, “Patates fiyatında düşüş olsa bugüne kadar olurdu. Fiyatların bu bantta seyredeceğini düşünüyoruz. Aşağıyı göreceğini düşünmüyoruz. Sezon sonuna belki kışa yönelik artış beklenebilir. Hasadın en yoğun yapıldığı dönemdeyiz. Bu yoğunluğu gördüğü halde fiyat düşmediğine göre ilerleyen dönemde yükseliş olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • Kaya; 1 yıl önce Şikayet Et
    2 yıl once para etmedi hayvanlar yiyordu. Geçer yıl normal para etti insanlar yedi. Bu yıl pahalı Kim yer? Üretim maliyetleri gerçekten çok yüksek+aracılar+nakliye=çok pahalı ALLAH yardımcımız olsun...
    Cevapla
  • enes 1 yıl önce Şikayet Et
    çiftçiye hiç acımıyorum hepsinin altında araba traktör hepsi de en pahalı sigarayı içiyor .
    Cevapla
  • Musti 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende sana acımıyorum, acından öl
    Cevapla
  • enes 1 yıl önce Şikayet Et
    ben ne kadar çiftci tanıyorsam hepsinin cebinde parlıament marlboro altında mercedes . Bi oluşmuş algı çiftci kazanmıyor diye . Yüksek kar eden çiftcinin de aracı da helak olsun .
    Cevapla
  • Musti 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bilir işsiz güçsüz bir baltaya sap olamamış birisidir. Gez bakalım kaç köyde mercedes var.
    Cevapla
  • Polat 1 yıl önce Şikayet Et
    patates dediğin nişastalı yiyecek fiyat dusene kadar yemeyin
    Cevapla
  • Polat 1 yıl önce Şikayet Et
    çiftçide kazansın tüketicide uygun yesin haksiz aracilar firsatcilar zikkim yesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle