Ticaret Bakanlığı'ndan otomobil ithalatı açıklaması

Ticaret Bakanlığı'ndan otomobil ithalatı hakkında yapılan açıklamada, ''Gerekli belgelerini ibraz eden ve mevzuat hükümleriyle uyumlu beyanda bulunan yükümlülerin işlemlerinde herhangi bir aksama bulunmamaktadır'' denildi.

GİRİŞ 06.08.2022 13:27 GÜNCELLEME 06.08.2022 13:28
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı tarafından, bazı basın ve yayın organlarında yer alan, yurt dışından Türkiye’ye getirilen otomobil yüklü bazı tırların gümrüklerde bekletildiği, işlemlerinin yapılmadığı yönünde haberler hakkında yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Diğer tüm ithalat işlemlerinde olduğu gibi otomobil ithalatlarında da mevzuat gereği ilgili kurum ve kuruluşlardan istenen bazı belgelerin sunulması ve Bakanlığımızca kamuoyuyla paylaşılan düzenlemelerde yer verilen şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Yürürlükteki mevzuat gereği bu şartların yerine getirilmesi halinde ithalat işlemleri sonuçlandırılmaktadır. Bu kapsamda anılan haberler gerçeği yansıtmamakta, gerekli belgelerini ibraz eden ve mevzuat hükümleriyle uyumlu beyanda bulunan yükümlülerin işlemlerinde herhangi bir aksama bulunmamaktadır. Diğer yandan, bu araçları taşıyanlara gümrük gözetiminde bulunan yerlere araç yüklerinin boşaltılması imkanı da sağlanmıştır”.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gümruyu açın piyasalar düzene girsin
    Cevapla
  • Awcı motors 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasılsın
    Cevapla
  • Kadın sürücü 1 yıl önce Şikayet Et
    Son 20 yılda ehliyet alan kadın sayısı açıklansın. Son 20 yılda otomobil sahibi olan kadın sayısı da açıklansın. Bu ülkemizdeki ekonomik refahın bir gostergesi değil de nedir? 20 yıl önce 1 tane kadın sürücü gördüğümüz yollarda. Şimdi 3-4 araçtan birinin sürücüsü kadın. Enflasyon arttı bizim sitedeki kadınlar otomobil sahibi oldu.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek kişilerin yani bireylerin avrupadan ikinci el otomobil almalarının önü açılmalıdır...Yoksa ikinci el araba fiyatları sıfırdan bile pahalı demeye vegalericilerin stokcuların cebini doldurmaya devam ederiz..
    Cevapla
  • Rotasiz deli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bulgar yunan sırp ikinci el otoyla abad oldu. Neden bizde bu engelleniyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle