Yunanistan'ı titreten gelişme! Doğu Akdeniz için hazırlıklar tamam

Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han'da, "Mavi Vatan"daki görevi için hazırlıklar tamamlandı.

GİRİŞ 04.08.2022 06:45 GÜNCELLEME 04.08.2022 09:25
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Güney Kore'deki Okpo Limanı'ndan yola çıktıktan sonra 19 Mayıs'ta Mersin'in Taşucu Limanı'na ulaşan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adı Abdülhamid Han olarak açıklanan, Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak sondaj gemisinde çeşitli çalışmalar yapıldı.

Yaklaşık 2,5 ay Taşucu Limanı'nda kalan Abdülhamid Han sondaj gemisinde bu süreç içerisinde bakım, geliştirme ve güncelleme çalışmaları gerçekleştirildi.

Ekipmanların yerleştirilmesi, teknik işlemler ve sertifikalandırma çalışmalarının ardından göreve hazır hale getirilen sondaj gemisi, kırmızı-beyaza boyandı. Abdülhamid Han'ın bir yüzeyine de Türk bayrağı işlendi.

FİLONUN EN GÜÇLÜ GEMİSİ

Hem teknik donanımı hem de fiziki özellikleriyle "Mavi Vatan"daki filonun "en güçlüsü" olarak görev yapacak Abdülhamid Han, Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından hidrokarbon arayan filonun 4. üyesi olacak.

Yedinci nesil olmasının yanı sıra 238 metre uzunluğu, 42 metre genişliği ve çift güvenlik sistemiyle öne çıkan gemi, hidrokarbon arama çalışmalarına güç katacak.

Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip, 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğiyle mavi sularda etkin araştırma yürütülmesinde önemli rol oynayacak.

İhtişamıyla dikkati çeken Abdülhamid Han, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 9 Ağustos'ta düzenlenmesi planlanan törenle görevine başlayacak.

 

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • canacan 1 yıl önce Şikayet Et
    e hadi kurban olam hadi siz bulana kadar fosil yakıt tedavülden kalkacak
    Cevapla
  • Çap bu la olsazarar 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanı Türkler halleder,siz bi gidin
    Cevapla
  • Mavi Vatan cı. 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Ayyıldız ı Mavi olarak boyansaymış; Mavi Vatan ismine çok güzel yakışırdı. Kırmızı beyaz Ayyıldız zaten yüreğimizde hiç silinmez. Bir dahaki sefere reyis inşallah.
    Cevapla
  • Karaoğlan 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğe’de de petrol/gaz aramalıyız
    Cevapla
  • Sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet gemi gururumuz, Allah ülkemize hayırlı bereketli eylesin, Ama.. Haber başlığı çok ama çok alakasız olmuş, Yunan niye titresin, Balistik füze mi atom bombası mı dayamışız kafalarına, Bir şeyi çarpıtarak büyütmenin bize bir faydası yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle