Asya ülkesi Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA satın alacak

Özellikle Ukrayna-Rusya savaşındaki performansı ile dünya gündeminden düşmeyen Bayraktar TB2 SİHA'ları bu kez Asya ülkesi Bangladeş satın aldı.

Asya ülkesi Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA satın alacak
Asya ülkesi Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA satın alacak
GİRİŞ 25.07.2022 13:50 GÜNCELLEME 25.07.2022 13:50

Baykar Teknoloji üretimi Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracını envanterine katan ülkeler arasında Bangladeş de yerini aldı.

Bangladeş hükümetinin Türk heyetiyle yaptığı görüşmeler sonucunda Bayraktar TB2 satın alımında anlaşmaya vardığı bildirildi.

Türkiye'nin Bangladeş Büyükelçisi Mustafa Osman Turan Prothom Alo'ya verdiği röportajda, Bangladeş Silahlı Kuvvetleri ve İHA üreticisi Baykar Teknoloji arasında imzalanan TB2 SİHA satın alımına değindi.

Turan, "Bangladeş Silahlı Kuvvetleri, Baykar ile TB2 SİHA alımı konusunda anlaşmaya vardı. Detayları veremem ancak Bangladeş ile Türkiye arasında İHA üzerinde bir iş birliği olduğunu doğrulayabilirim." dedi.

Bangladeş Devletten Devlete (G2G) İşbirliği Mutabakat Muhtıralarıkapsamında Türkiye'den birçok silah, askeri araç ve füze satın almıştı.

Bangladeş'in Türkiye Büyükelçisi Mesud Manan ise geçtiğimiz aylarda Türkiye üretimi İHA'ların uluslararası standartlar çerçevesinde üretildiğine değinmiş ve gelecekte ülkesinin silahlı kuvvetleri için modern ekipman alımına açık olduklarının sinyalini vermişti.

Baykar üretimi Bayraktar TB2 tipi insansız hava araçları birçok Afrika ülkesinde kullanılıyor.

KAYNAK: MEPA NEWS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.