Toyota'nın otomobilleri geleceğin petrolüyle çalışacak

Otomotiv devi Toyota, üç ortakla birlikte, gelecek yıl Japonya'da piyasaya sürmek amacıyla geleceğin petrolü olarak nitelendirilen hidrojen yakıt hücreli elektrikli hafif hizmet kamyonların geliştirilmesi üzerinde çalışacak.

GİRİŞ 21.07.2022 15:20 GÜNCELLEME 21.07.2022 15:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Enerji güvenliğindeki olumsuz gelişmeler, arz-talep dengesizliği ve sıfır emisyon kaygıları, geleceğin petrolü olarak nitelendirilen hidrojen enerji çalışmalarını hızlandırdı.

Birçok dünya devinden yapılan açıklamalara, son olarak Japon otomotiv devi Toyota'dan gelen açıklama da eklendi.

Toyota Salı günü yaptığı açıklamada, Isuzu, Hino Motors ve Commercial Japan Partnership Technologies Corporation (CJPT) ile, hidrojen yakıt hücreli elektrikli araçlar alanında iş birliği yapacağını duyurdu. Hem Isuzu hem de Hino, Toyota ile ortaklığı kendi web sitelerinden duyurdular.

TOYOTA GELECEĞİN PETROLÜ İÇİN GAZA BASIYOR

Toyota'nın açıklamasına göre, hidrojen yakıt hücreli araçların, hafif hizmet kamyonları olacağı, potansiyel kullanım alanının, "bir günde birden fazla teslimat işlemini gerçekleştirmek için uzun saatler boyunca uzun mesafeler katedilmesi gerekilen" süpermarket ve marketler sektörü olabileceği belirtildi.

Şirket ayrıca bu segmentte faaliyet gösteren araçlar için hızlı yakıt ikmalini bir gereklilik olduğunu vurguladı.

Açıklamada, "Yüksek enerji yoğunluklu hidrojenle çalışan ve sürüş sırasında sıfı emisyon salgılayan FC[yakıt hücresi]teknolojisinin kullanımı bu tür çalışma koşullarında etkili kabul ediliyor." ifadeleri yer aldı.

Şirkete göre, Fukuşima Eyaletindeki dağıtım tesislerinde ve Tokyo'daki diğer projelerde kullanılan hafif hizmet yakıt hücreli kamyonlarla, Ocak 2023′ten sonra pazara giriş yapılması planlanıyor.

Hino Motors, Toyota Grubu'nun bir parçasıdır, CJPT ise 2021′de Isuzu, Toyota ve Hino tarafından kurulmuştur.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Ayşe Velioğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı bankalarla faiz yoluyla sömürmeye devam ediyorlar. Bankalar resmi tefeci. Herkes ayağını yorganına göre uzatsa faize bulşamaya gerek kalmayacak aslında. Kazandığından çok harcamayın. Savaş ekonomisi nedir onu öğrenin onu uygulayın.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    20-25 gelince durun neden bu kadar dert ediyorsunuz bu doları ya
    Cevapla