Promosyonda hedef yılda 10 milyar dolar ciro

PROMOTÜRK Başkanı Mehmet Yücetürk, sektörün yıllık cirosunun 100 milyar TL olduğunu belirterek, “Hedefimiz bu yıl içerisinde 7 milyar dolar, 2023’te ise 10 milyar dolara ulaşmak” dedi.

Promosyonda hedef yılda 10 milyar dolar ciro
Promosyonda hedef yılda 10 milyar dolar ciro
GİRİŞ 21.07.2022 11:45 GÜNCELLEME 21.07.2022 12:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (PROMOTÜRK) Başkanı Mehmet Yücetürk, dernek olarak 350 üyesiyle 7 bölgede aktif birçok sektörü içerisinde barındıran bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirtti. Sektörün cirosal olarak 100 milyar lira büyüklüğünde olduğunu kaydeden Yücetürk, "Bugünün şartlarında en ufak bir işletmeden Türkiye'nin ilk 500 büyük firmasına kadar birçok rakamsal boyutta farklılık gösteriyor. Sektör, bu nedenle de 100 milyar liralık pazar büyüklüğü ve 100 bine yakın çalışan sayısına sahip" diye konuştu.

SEÇİM SATIŞLARI BAŞLAMADI

Özellikle seçim döneminin yaklaştığına vurgu yapan Mehmet Yücetürk, "Çalışmalar henüz başlamış değil. Seçim döneminde en aktif ürünleri, şapka, tişört, bayrak, kalem çakmak diye sıralayabiliriz" dedi. Hedeflerinin yıllık 10 milyar dolarlık ciro olduğunu belirten Mehmet Yücetürk, "Dernek olarak bu hedef doğrultusunda pek çok çalışma yürütüyoruz. Hedefimiz bu yıl içerisinde 7 milyar dolarlara, 2023'te ise 10 milyar dolara çıkarmak" şeklinde konuştu.

YENİ FABRİKA YATIRIMLARI

Pandemi süresinde tedarik zincirinin kırılmasının Çin'in aktif öncülüğünü etkilediğini söyleyen Yücetürk, "Bu süreçte birçok firma artık üretim yapmak adına fabrika kuruyor. Avrupa ve Amerika'ya yapacağımız çalışmaların temelinde imalatçı rolümüzle hareket etmek bulunuyor. Bunun içinde pek çok Türk firması hem Çinli ortaklarla fabrika kurulumu hem kendi ithal ettikleri ürünlere yeni fabrikalar açmaları hem de kapasite artışına giderek farklı fabrika yatırımları içerisine girmiş bulunuyor" dedi.

FUARLAR RADARIMIZDA

PROMOTÜRK olarak ihracatı artırmak için pek çok çalışma yaptıklarının altını çizen Mehmet Yücetürk, "Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerde düzenlenen dünyanın en büyük promosyon fuarında dernek olarak standlar açıyoruz. Bu stantlara da ihracat kapasitesi olmayan üyelerimizin ürünlerini burada sergileyerek, onların ihracata adım atmalarını sağlıyoruz. Daha sonraki süreçlerde de kurduğumuz PROMOTÜRK Akademi ile bu firmaların ihracatta daha aktif rol alacakları eğitimleri veriyoruz" dedi.

DÜNYA DEVLERINI AĞIRLAYACAĞIZ

Derneklolarak ihracatı artırmak için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Yücetürk, "Avrupa ve Amerikalı en büyük promosyon firmalarının 24 üyeli bir platform içerisindeyiz. Yine bizim öncülüğümüzde 24 Eylül'de İstanbul'da ilk etkinliğini gerçekleştirecek, yıllık ciroları 30 milyar doları bulan firmaların yöneticilerini misafir edeceğiz. Hem üyelerimiz hem de sektörümüz adına çok ciddi ihracatı artırıcı bir etkinlik olacak" diye konuştu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı hiçbir ürünü ithal etmeyin
    Cevapla