Resmi Gazete'de yayımlandı: Çiftçilere prim desteği ödenecek

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilere buğday ürünü için kilogram başına 1 TL, arpa ürünü için kilogram başına 0.50 TL 'TMO Alım Primi Desteği' ödenecek.

GİRİŞ 21.07.2022 08:16 GÜNCELLEME 21.07.2022 09:30
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2022 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olarak arpa ve buğday üretimi yapan çiftçilere destek verilecek.

Ürettikleri ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) satan ve bu satışlarını alım satım belgesi ile belgelendiren çiftçilere buğday ürünü için kilogram başına 1 TL, arpa ürünü için kilogram başına 0.50 TL 'TMO Alım Primi Desteği' ödenecek.

2022 üretim yılı içerisinde ÇKS'de kayıtlı olan ve desteklenmeden yaralanmak isteyen çiftçilerin en geç 1 Eylül tarihine kadar ürünlerini TMO'ya satarak 16 Eylül tarihine kadar ÇKS'de kayıtlı oldukları müdürlüklere alım satım belgeleri ile müracaat etmeleri gerekiyor. Ayrıca bu destekten haksız yere yararlandığı tespit edilen üreticiler, 5 yıl boyunca hiçbir destekten yararlanamayacak.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • öneri 1 yıl önce Şikayet Et
    venezuelada tarım ve hayvancılık için toprak kiralayın da aynı sistemi Türkiyeye de getirin. Mera hayvancılığını yayla hayvancılığını yeniden başlatın.
    Cevapla
  • Çapıla çırpa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekim zamanı geçti ne desteği?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İyide heryerde sanki TMO varda satacağız o zaman açın ofisleri
    Cevapla
  • H Sabri KARADENİZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Prim ve destek üretime verilmesi gerekir. Üretime verilmediği zaman ekim yapılamıyor.
    Cevapla
  • Sabahattin kaplan 1 yıl önce Şikayet Et
    herkes memleketine gitsin şehirde artık sahiblerine çalışılıyor onlar zengin olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle