Kredi kartı bilgilerini korumanın sekiz yolu!

Siber suç ekonomisinin yıllık değeri her yıl artarak büyüyor. Yasa dışı yollarla ele geçirilen yaklaşık 24 milyar kullanıcı adı ve parolanın dolaşımda olduğu bilgisini veren uzmanlar, kredi kartı bilgilerini korumanın sekiz yolunu anlattı.

Kredi kartı bilgilerini korumanın sekiz yolu!
Kredi kartı bilgilerini korumanın sekiz yolu!
GİRİŞ 18.07.2022 16:15 GÜNCELLEME 18.07.2022 16:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dolandırıcılar kredi kartlarına ait bilgileri hem kullanmak hem de bu bilgileri satmak için kullanıcıları kandırmaya çalışıyorlar. Siber güvenlik şirketi ESET uzmanları, artarak büyüyen bu sorun ile ilgili olarak, kullanıcılara kredi kartı bilgilerinin nasıl korunacağına ilişkin önerilerde bulundu.

İŞTE KART BİLGİLERİNİ KORUMANIN SEKİZ YOLU

* Tetikte olun: İstenmeyen e-postalara hiçbir zaman cevap vermeyin, bu e-postalardaki bağlantılara tıklamayın veya bunların eklerini açmayın. Gizli tuzak içeren kötü amaçlı bir yazılım olabilirler veya sizi bilgilerinizi girmeye teşvik eden ve meşru görünen kimlik avı sayfalarına yönlendirebilirler.

* Telefonun diğer ucundaki kişi ikna edici gelse bile telefon üzerinden hiçbir bilginizi vermeyin. Nereden aradıklarını sorun ve ardından teyit amacıyla o kurumu arayın. Ancak teyit için size kendi verdikleri iletişim numarasını da aramayın.

* Bir sanal özel ağ kullanmadan halka açık Wi-Fi bağlantılarından internete girmeyin. Girmeniz gerekiyorsa da bu bağlantıları kullanırken kart bilgilerinizi girmenizi gerektiren online alışveriş gibi işlemler yapmayın.

KREDİ KARTI BİLGİLERİNİZİ KAYDETMEYİN!

* Size bir sonraki ziyaretlerinizde zaman kazandıracak olsa da online alışveriş sitelerinde ve diğer sitelerde kredi kartı bilgilerinizi kaydetmeyin. Bu durum, o şirketin verileri ihlal edilirse ya da hesabınız ele geçirilirse kart bilgilerinizin çalınma ihtimalini azaltacaktır.

* Tüm dizüstü bilgisayarlarınıza ve (telefon ve tablet vb. gibi) araçlarınıza saygın bir güvenlik sağlayıcısından kimlik avı korumasını da içeren bir antivirüs programını indirin.

* Tüm hassas hesaplarınızda iki faktörlü kimlik doğrulamasını kullanın. Bu durum, çalınan/kimlik avı ile ele geçirilen şifrelerle bilgisayar korsanlarının hesaplarınızı kırıp açma ihtimallerini azaltır.

* Sadece meşru pazar yerlerinde yer alan (Apple App Store ve Google Play) uygulamaları indirin.

ONLİNE ALIŞVERİŞLERDE DİKKAT!

* Online alışveriş yapıyorsanız sadece HTTPS kullanan (URL’nin yanındaki tarayıcı adres çubuğunda bir kilit işareti olan) internet sitelerini tercih edin. Bu, verilerin ele geçirilme ihtimalinin daha düşük olduğu anlamına gelir.

* Tüm banka ve kart hesaplarınıza dikkat etmek de iyi bir yöntem. Herhangi bir şüpheli işlem tespit ederseniz bu durumu hemen banka/kart hizmet sağlayıcınızın dolandırıcılık ekibine bildirin.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Attila 1 yıl önce Şikayet Et
    IOS kullanın, sanal kart kullanın, sadece kurumsal web sitelerinden alışveriş yapın.
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Eset te eksik paylasmis. Android kullanmayin. Wifi kullanmayin. Ucretsiz hic bir program kullanmayin. Lisanssiz hic bir programi ucretsiz kullanmayin. Play store a guvenmeyin. Kamu kurulus programlarina guvenmeyin. Sifrenizi telefonunuzu aginizi paylasmayin. Internette cerez politikasi olmayan hic bir siteye girmeyin belediyeler dahil. Arama motorunda gorunen her siteye uzantilarina bakmadan girmeyin. Nokta.
    Cevapla