Shell: Avrupa, enerjinin karneyle dağıtılması ihtimaliyle karşılaşabilir

Londra merkezli petrol ve doğalgaz şirketi Shell, Avrupa'yı zor bir kış mevsiminin beklediğini söyledi. Şirketin CEO'su van Beurden, karne olasılığını gündeme getirdi.

GİRİŞ 15.07.2022 01:20 GÜNCELLEME 15.07.2022 09:01
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Avrupa ülkeleri, kış mevsimi öncesi doğalgaz depolamanın yollarını arıyor.

Rusya'nın kıtaya uyguladığı kademeli gaz kesintisi, kıta ülkelerinin planlarını sekteye uğratıyor.

Avrupa alternatif kaynaklar ararken, Londra merkezli Shell'den faturalar ve enerji dağıtımı konusunda kritik bir uyarı yapıldı.

AVRUPA KARNEYLE ENERJİ DAĞITIMINI KONUŞUYOR 

Shell CEO'su Ben van Beurden, Avrupalı tüketicilerin, Rusya'nın gaz arzını kesme riski nedeniyle maliyetlerin arttığı bir dönemde, bu kış enerjinin karneyle verilmesi ihtimaliyle karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

"GERÇEKTEN ZOR BİR KIŞ OLACAK"

Oxford'da katıldığı bir konferansta "Avrupa'da gerçekten zor bir kış olacak." diyen Van Beurden, "Hepimiz, enerji fiyatlarında çok önemli bir tırmanışla karşı karşıya kalacağız. En kötü durumda, Avrupa'nın enerji tüketimini karneyle dağıtması gerekecek." uyarısında bulundu.

Avrupa'da yaşanan endişe, Rusya'dan kıtaya gaz akışındaki belirsizliğin yanı sıra Norveç'te enerji sektörü çalışanlarının greve gitmesi ve İngiltere'nin enerji ithalatına devam eden bağımlılık gibi faktörler nedeniyle artıyor.

RUSYA'NIN GAZ HATTIYLA İLGİLİ BAKIM KARARI

Guardian'ın haberine göre, van Beurden, Rusya'nın, bakımına başladığı Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Avrupa'ya gaz tedarikini yeniden başlatıp başlatmayacağını "söylemenin bir yolu olmadığını" dile getirdi.

Rus gazını Almanya'ya taşıyan hattaki çalışmalar, 21 Temmuz'da sona erecek.

"PUTİN BİRÇOĞUMUZU ŞAŞIRTTI"

Van Beurden, "Putin birçoğumuzu şaşırttı. Sonuçlar, beni hayal kırıklığına uğrattı. Tehdit ettiğinde ciddiye alınması gerektiğini de gösterdi. Uzun bir süre Rusya'nın en büyük pazarla bağlantısını kesmesinin Rusya'nın çıkarına olmadığını düşündük. Sevkiyatı silah haline getirmeye istekli." ifadelerini kullandı.

ENERJİ FATURASI 3 BİN 300 STERLİNİ AŞACAK

İngiltere'de ortalama hane halkı enerji faturasının bu kış yılda 3 bin 300 sterlinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Bu öngörü, geçen yılın aynı dönemine göre iki kattan fazla.

KAYNAK: THE GUARDİAN
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    aslında bu abd şirketi avruoadan haraç alamayinca yani nato yu sallamayan fransa ve almanya ya karşı bir derstir.ingiltereye sen etkilenme diye ab den çıkardılar. yakında avrupada kirizler dahada artacak.rusya ya el altından savaş sürecini sürdürmesi istenecek ..eee abd bu dikkatli olmak lazim .petrol elinde dolar elinde rus gazi elinde besleme teröristler elinde ne yapacağı belli olmaz...
    Cevapla
  • sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    Afrika'da ve başka yerlerde somurulecek yerler azaldı mı?
    Cevapla
  • Cabbar 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada kriz varmiş şaka mı ,buna kargalar kuşlar herkes güler benim maaşın yarisini bile yiyemiyoz almenyada ,siz kendi derdinize aglayin,bizi bosverin
    Cevapla
  • Dadaş 25 1 yıl önce Şikayet Et
    cab ya biraz gercekci olun ben 45 yildir almanyadayim 1 litre yag 4.5 ero kiralar 1000 eronun üzerinde ayda 100 ero elektirik su gaz onlari yazmiyom asgari ücret 1500 bunlanmi met ediyon emekli olanlar agliyor bil ha siginmaciysan devletten yiyi yorsan birşey demem onuda aciklarim ama yeri deyil köleler ve geldikleri ülkeyi karaliyor siginmaci oluyorlar...
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    ben avrupada kısada olsa kaldim.eskiden oraya gelenlerde hala vatan hasreti ve Türkiye aidiyeti devam ediyor. yani her zaman Turkiyeye dònuş hayali var.ama yeni nesil aidiyet konusunda hep avrupalı hatta Türkleri begenmezler Turkiye ve insanları güvenilmez derler.yani mesele aidiyet meselesi. aslında bizler islamdan koptuk avrupanın medeniyetinden geri kaldık. bizde aynı ürün ayni yerde kaç değişik fiyata satılıyor..avrupada yasayan biri bunu gorünce kabul ermez. avrupalı pazarlik etmez. ve sen böyle yaparsan ona göre sahtekarsin..yani dogrusu biz firsatciyiz.insallah bizlerde dürüst esnaflar dürüst insanların sayisi artar.bu kardeşlerimizi geri kazanırız.
    Cevapla
  • yalovalı 1 yıl önce Şikayet Et
    yabancı memlekette 2. bazen 3. sınıf insan muamelesi görüp, ana vataninda koleleikten kazandigi para ile hava atıp caka satıyor. gülünç. herseyin para olmadigini bir gun anlarsın. umarım bunu kötü sekilde tecrübe ederek anlamazsın...
    Cevapla
  • Vatansever cemo 1 yıl önce Şikayet Et
    Tilkinin döneceği yer kürkçü dükkanıdır, Marketlerde raf bomboş. Euro dolar karşısında değer kaybetti. Kışın birbirinizi ısıtır ve ne bulursa onu yersiniz. Vatansızları bu ülkede istemiyoruz, Parayla alamayacağın şeyler var. Senin değerin yok?
    Cevapla
  • emin 1 yıl önce Şikayet Et
    orası bağcılar olmasın cebo bey
    Cevapla
  • Şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Orada nerelerde nasıl yaşadığınızı biliyoruz, havaya gerek yok, Allahıma şükür kendi topraklarımdayım, bende sana çok gülüyorum
    Cevapla
  • Şaboni 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde 3 kat oldu bile
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlığa yaşattıklarınızı yaşamayacağınızı mı sanıyordunuz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle