Bakan Kasapoğlu'ndan son dakika 'KYK borcu' açıklaması!

Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "KYK borçları konusunda gençlerimizi mağdur etmeyeceğiz. Konuyu ilk Kabine toplantımızda ele alacağız" dedi.

GİRİŞ 13.07.2022 13:47 GÜNCELLEME 13.07.2022 17:40
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, öğrencilerin Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden (KYK) aldığı borçların faizine ilişkin, "Biz hiçbir zaman gençlerimizi mağdur etmedik. Bununla ilgili uygulamalarımız, çalışmalarımız hazır. Ve ilk kabine toplantısı sonrası da Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya etraflıca gençlerimizle, kamuoyuyla paylaşacak" dedi.

Bakan Kasapoğlu, 81 ilde belirlenen yurtlarda gençlerin yaz aylarını etkin bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilecek projenin detaylarını açıklamak üzere bakanlık binasında basın toplantısı düzenledi.

'GENÇLERİMİZ BU YAZI DOLU DOLU YAŞAYACAKLAR'

Bakan Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kabine toplantısı sonrası gençlere verdiği müjdeyi hatırlatarak, "Ülkemizin gurur tablosu olan yurtlarımızın her daim milletin hizmetinde olması en büyük misyonumuz. Pandemi döneminde bunu gördük. Pandemi sürecinde karantina uygulamasını başarılı şekilde uygulayan ülkeydik. Bunun arkasında pek çok faktör olduğu gibi en önemli faktörlerden biri de Türkiye'nin güçlü, modern tıp altyapısıydı. Bu yurtlar sadece öğrencilerin değil gerektiğinde tüm bu memleketin evlatlarının hatta yurt dışından gelen misafirlerin de yurdudur. Ve bu yaz yeni bir uygulamaya geçiliyor. Pandemi süreci sonrası bu yılı biz, 'Hareketlilik Yılı' olarak ilan ettik. Bu kapsamda gençliğimizin seyahat etmesin istiyoruz. 15 Temmuz-1 Eylül tarihlerinde; Edirne'den Kars'a, Kars'tan Muğla'ya, Aydın'a, Antalya'ya, Trabzon'a, Rize'ye kadar tüm gençlerimiz nereyi gezmek istiyorlarsa, gezdikleri yerlerde ücretsiz olarak yurtlarımızda konaklama imkanı sağlayacağız. Bu anlamda da inşallah gençlerimiz bu yazı dolu yaşayacaklar" dedi.

Kasapoğlu ayrıca, uygulamadan daha fazla gencin faydalanabilmesi için her ilde 3'er gün konaklama süreci olduğunu söyledi.

KYK BORÇLARIYLA İLGİLİ MÜJDELİ HABER

Konuşmasının ardın basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kasapoğlu, bir gazetecinin "KYK borçlarında ana paranın 2-3 katına çıkan faizler var. Bu faizlerin silinmesi ve affedilmesi konusunda herhangi bir çalışma var mı?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"351 sayılı Yurt Hizmetleri Kanunu var. Bu, işin kanununda yer alan bir konu. Özellikle bir faiz uygulaması değil. Ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle bir faiz uygulaması değil. Önce bunun altını çizmek lazım. Kanunda var olan bir enflasyon oranıyla bağlantılı bir süreç. Gençlerimizi bu anlamda hiçbir zaman mağdur etmedik. O yüzden bu anlamdaki yurt içi üretici fiyat endeksiyle ilgili konudan kaynaklı durumlara elbette bakanlık olarak detaylıca çalıştık. Ve hiçbir zaman hiçbir gencimizi mağdur etmediğimiz gibi bundan sonra da en güzel şekilde gençlerimizin mutlu olmasına yönelik adımları da atacağız. Bunla ilgili uygulamalarımız, çalışmalarımız hazır. Ve ilk kabine toplantısı sonrası da Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyu etraflıca gençlerimizle, kamuoyuyla paylaşacak. Nasıl asgari ücrette, emeklilerde, memurlarda, pandemi sürecinde sosyal politikalarla süreçleri yönettiysek aynı şekilde kredilerle ilgili de en mükemmel şekliyle gençlerimizin yanında oluruz. Gençlerimizi ne ekonomik konjonktürel durumların mağduru kılarız, ne de birilerinin karamsarlık tablolarına alet ederiz."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 146
  • anadolum 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel her şey beleş,
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha once yaşadığım bir durumdan bahsedeyim. Öğrenim kredi borcumun vergi dairesine vergi borcu olarak gorundugu için bu durumdan faydalanamadım. Eger kyk borcunuz vergi borcu gibi görınmuyorsa sorun yok.
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Benm ki vergi dilimine düşmüş yararlanaıyoruz yani öyle mi
    Cevapla
  • Çapula çırpacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaz gelecek yerden tavuk esirgemmez..kazan kazan
    Cevapla
  • Hakdan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar anparanın üç dört katı alınmadı verirken bu şekilde geri alınacak denilmedi faizsiz burs denildi bu şekliyle bir öğrenci bunu ödeyemez. Ayrıca yiyin için sonrada ödemeyin diyenleri kunıyorum. Nedemek yiyin için. Kimse ödemeyelim demiyor. Üç dört katıda ne oluyor diyor. Almadığımız kısmı niye ödüyoruz diyor. Konuyu saptırmamak lazım.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Burs: karşılıksız olur. Kredi: geri ödenir. Enflasyon kadar da faiz olur.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Her yasal verilen hak helal demek değildir.Türkiyenin tüm ferdine ait olan bir paradır bu.Adam iş sahibi olmuş,geliri muazzam,Araba,maaş,evi var ama borcunu ödemiyorsa mutlaka yaptırımı olmalı.Miktar ne olursa olsun arabası,maaşı olana af olmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle