Yerli helikopter 'ATAK' Afrika yolcusu! Bir ülke daha talip oldu

Daha önce Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler’e ihraç edilen ATAK Helikopteri'nin yeni taliplisi Nijerya oldu.

GİRİŞ 03.07.2022 10:58 GÜNCELLEME 03.07.2022 11:04
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Türk savunma sanayii ürünlerinin muharebe sahasındaki başarısı bütün dünya tarafından yakından takip ediliyor. Son yıllarda geliştirilen yerli ve millî ürünler içinde en çok ilgi duyulan ürünlerin başında ise TUSAŞ tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk taarruz helikopteri T129 ATAK geliyor.

YENİ TALİPLİ NİJERYA OLDU

Daha önce Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler’e ihraç edilen ATAK, bu defa Afrika yolcusu. ATAK helikopterini yeni taliplisi Nijerya olurken, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından TBMM’de yapılan sunumda Nijerya ile imzalanan savunma işbirliğine dikkat çekildi.

İŞBİRLİĞİ İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Sunumda “Nijerya’yla ciddi bir savunma sanayii iş birliği potansiyelimiz var. Afrika’daki ülkelerle özellikle geçtiğimiz yılda savunma sanayii alanında, ihracatı anlamında ciddi yol katettik. Nijerya’da da çok ciddi bir potansiyel görüyoruz. Geçen yıl iki adet OPV (deniz karakol gemisi) ihracatı oldu ve şu anda da özellikle ATAK helikopterleri konusunda da ciddi bir ihracat imkânı var. Hâlihazırda tabii ki iş birliği temaslarımız devam ediyor ” değerlendirilmesi yapıldı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • azi 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yerli motoru yapti. Atak 1 ve Atak 2 icin müsadeye gerek kalmiyacak yakinda
    Cevapla
  • Caka 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkçeyi doğru kullanın, taliplisi denmez TALİBİ denir. Gazeteci olacaksınız, azıcık kaliteli olun.
    Cevapla
  • Önce insan 1 yıl önce Şikayet Et
    TS 1400 ACİLEN BİTİRİLMELİ. Gökbey helikopterle beraber ATAK içinde entegrasyonu yapılmalı. İkisinde De müthiş bir ihracat potansiyeli var fırsat varken değerlendirelim
    Cevapla
  • İzin alındımı? 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd izin verecek mi bu satışa? Azerbaycana satmamıza izin vermememişti, Abd motoru kullanıldığı için.
    Cevapla
  • Tokatlı Emmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Başta Fransa olmak üzere tüm sömürgecileri Afrikadan sürmek lazım.Umarım Afrikalı kardeslerimiz biran önce gaflet uykusundan uyanirlar ve geregini yaparlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle