Ruslar duyurdu: Türk şirketle yollarımızı ayırdık

Rusya, Tataristan'da yapılan etilen inşaatında Türk şirket Gemont ile yolların ayrıldığını duyurdu. Şirket bünyesinde çalışan Türk işçilerin yurda dönüş yaptığı bildirildi.

Ruslar duyurdu: Türk şirketle yollarımızı ayırdık
Ruslar duyurdu: Türk şirketle yollarımızı ayırdık
GİRİŞ 29.06.2022 09:27 GÜNCELLEME 29.06.2022 13:11
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan’da yapılan etilen tesisi inşaatında Türk şirketi Gemont ile yollarını ayıran SİBUR, şirket çalışanlarının Türkiye’ye dönüş masraflarını karşılama teklifinde bulundu.

Nijnekamskneftehima’dan yapılan açıklamada, Türk Büyükelçiliği’nin katkılarıyla 500’den fazla şirket çalışanının Türkiye’ye gönderildiği belirtildi.

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’ndeki Nijnikamsk şehrinde, etilen tesisi inşaatında Türk-Rus ortaklığının sonuna gelinmişti. Rus şirketi SİBUR, Türk Gemont şirketi ile projeye devam etmeme kararı almıştı.

Gerekçe olarak, Gemont’un vergi dairesine ve taşeronlarına olan borçları gösterilmişti.

Mart ayında, tesis inşaatında Gemont işçileri, maaş ödemeleri Ukrayna opearasyonu öncesindeki dolar kuruna fikslendiği gerekçesiyle grev yapmıştı.

11 Haziran'da konu şu haberle gündeme gelmişti:

SİBUR TÜRK ŞİRKETİYLE YOLLARINI AYIRIYOR

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’ndeki Nijnikamsk şehrinde, etilen tesisi inşaatında Türk-Rus ortaklığının sonuna gelindiği bildirildi.

Rus medyasında yer alan haber göre, Rus şirketi SİBUR, Türk Gemont şirketi ile projeye devam etmeme kararı aldı.

Business Online sitesi, gerekçe olarak, Gemont’un vergi dairesine ve taşeronlarına olan borçlarının gösterildiğini yazdı.

Sözleşmenin feshedilmesinin kararlaştırıldığı, Türk şirketinin çalışanlarının bir ay içinde şantiyeden tamamen ayrılacağı bildirildi.

Nijnekamsk’ta EP-600 etilen tesisi inşası için 2020 yılında SİBUR ile Gemont arasında anlaşma imzalanmıştı.

Mart ayında, tesis inşaatında Gemont işçileri, maaş ödemeleri Ukrayna opearasyonu öncesindeki dolar kuruna fikslendiği gerekçesiyle grev yapmıştı.

10 Mart tarihinde ise şirketin Nijnekamsk’taki ofisinde vergi soruşturması kapsmında FSB tarafından arama yapılmıştı.

TürkRus.Com'un konuyla ilgili sorusuna Gemont şirketi yanıt vermedi.

İmzası 2020 şubat ayından atılan projenin 2022 sonunda tamamlanması öngörülüyordu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Karakartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Her yerde aynı bu kafa. İşleri güçleri işçinin hakkını gasp etmek. Elin oğlu da kapının önüne koyar böyle. Burada yaptığınızı adam ülkesinde yaptırır mı sana.
    Cevapla
  • Rusyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurla ne alakasi var. Sadece Gemont'mu var Rusya'da? Ronesans, Limak, Enka, Esta, Ant Yapi... Kur bu firmalara farklimi ki? Onlar niye duzgun calisiyor? Yonetim Batirdi Gemontu. Kur degil. Sen isine dort elle sarilmazsan, haksiz, hukuksuz herkese farkli davranirsan, borcuna sadik olmazsan, malzeme tedarigini dogru yapmazsan olacagi bu Kaya efendi.
    Cevapla
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    E bunlar şimdi işsiz kalacak bruh
    Cevapla
  • Muhitdin 1 yıl önce Şikayet Et
    Turk şirketleri akillanmazlar rusya hirsizlar ulkesi gidib rusyada yatirim yapanda akil yok
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    rusyami hirsizlar ulkesi sadece guluyorum kardes ulkemize bir bak calisan nasilnxalisiyor limak ronesans enka dunyanin her yerinde is yapiyorlar neden bu firmalalara bisey olmuyor
    Cevapla
  • Dwse 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk şirketler kendine çeki düzen vermeli yeni pirojelere üyelere katılmalı her yerde kaydadeğer birlikte kazanmaliyiz turkiyeden mazemeleri almalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle