Türkiye'nin ilk uçak gemisi "Anadolu"da sona gelindi!

SSB Başkanı İsmail Demir Türkiye'nin ilk uçak gemisi olan Anadolu'da sona gelindiğini duyurdu. Demir, "Anadolu gemimizde projenin son aşaması olan Deniz Kabul Testlerine başladık ve çeşitli sistemler için testler icra ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin ilk uçak gemisi "Anadolu"da sona gelindi!
Türkiye'nin ilk uçak gemisi "Anadolu"da sona gelindi!
GİRİŞ 25.06.2022 13:20 GÜNCELLEME 25.06.2022 13:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu son test aşamalarına başladı. Anadolu veya Anadolu L-400, yapımı süren, ana yapılandırması bakımından Türkiye'nin amfibi hücum gemisi (LHD) sınıfına giren ilk gemisi olan TCG Anadolu Türkiye'nin ilk uçak gemisi olacak.

TCG Anadolu Gemisi

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Anadolu'nun son test aşamasına geçtiğini Twitter üzerinden paylaştı. Demir, "Anadolu gemimizde projenin son aşaması olan Deniz Kabul Testlerine başladık ve çeşitli sistemler için testler icra ediyoruz. Doğrulama ve sertifikasyon faaliyetlerinden sonra envantere alacağımız Anadolu'yla denizlerdeki gücümüze güç katacağız" cümlelerine yer verdi.

TCG ANADOLU

Anadolu, 12 derecelik eğimi ile üzerinden savaş uçaklarının kalkışını kolaylaştıracak ve bu sayede helikopterler dışında uçakların kullanımında kolaylık sağlayacak. Anadolu gemisinde görev alması için ilerleyen zamanlarda kısa kalkış, dikey iniş yapabilen Lockheed Martin F-35B modeli sipariş edilmesi de planlanmaktadır. Çok amaçlı amfibi hücum gemisi maksadı ile kullanılacak olan gemi, 1.400 kişiyi taşıyabilecek kapasitededir.

Bir amfibi taburunu iletişim, muharebe ve destek araçlarına ihtiyaç duymadan istenilen bölgeye çıkartma yapabilecektir. Yedi yüz kişilik amfibi gücü dışında sekiz deniz çıkarma aracını bulundurabilecek Anadolu gemisi içinde ameliyathane, diş tedavi üniteleri ve yoğun bakım ile enfeksiyon odalarının da bulunduğu en az otuz yatak kapasiteli askerî hastaneye sahip olacak.

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • zekeriya 1 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı uğurlu olsun Rabbim kaza bela vermesin düşmana korku salsın inşallah...
    Cevapla
  • Turan Üç Hilal 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun tez zamanda yenileri gelir inşallah muhalifetinde savunma projelerini duymak isteriz
    Cevapla