Elon Musk: Yeni fabrikalarım milyarlarca dolar kaybediyor

Tesla CEO'su Elon Musk, Çin limanlarında yaşanan sıkıntılar ve batarya teminindeki yetersizlik nedeniyle Tesla'nın Teksas ve Berlin'de kurduğu yeni fabrikaları üretimlerini artırmakta zorlandıklarını ve milyarlar dolar kaybettiklerini söyledi.

Elon Musk: Yeni fabrikalarım milyarlarca dolar kaybediyor
Elon Musk: Yeni fabrikalarım milyarlarca dolar kaybediyor
GİRİŞ 23.06.2022 12:07 GÜNCELLEME 23.06.2022 12:07
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Silikon Vadisi Tesla Sahipleri kulübünde konuşan Tesla CEO'su Elon Musk, "Hem Berlin hem de Austin fabrikalarımız şu anda devasa para yakıyorlar" ifadelerini kullandı.

Tesla'nın Teksas fabrikasının "4680" olarak adlandırılan yeni bataryaların üretiminin artırılmasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle "çok az" sayıda araç üretmekte olduğunu belirten Musk, 2170 olarak adlandırılan geleneksel bataryalar için gerekli ekipmanın ise Çin limanlarında sıkışıp kaldığını ifade etti.

Berlin fabrikasının biraz daha iyi durumda olduğunu ifade eden Musk, buna neden olarak Berlin fabrikasında araç üretimine 2170 bataryaları kullanılarak başlanılmasını gösterdi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 16
  • kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    hani Elektrikli olacaktı. Taş devrine mi döndün bay musk. Kömür bari yakın .. para fazlaca pahalı bir yakıt. DÜNYANIN EMEĞİNİ SÖMÜRÜYORSUNUZ
    Cevapla
  • Yorum 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaya bir kenede bu
    Cevapla
  • Sefa 2 yıl önce Şikayet Et
    Her gün av eti olmaz. Sıra sende inşaallah.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bitcoinden millete bosalttiğin paralari ne yaptin.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Berlinde açılış yaparken şımarıp oynurdun..Bak ne hale getirdin Berline..Şımarık komplekse giren sonuca katlanır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle