Gazprom'dan doğal gaz ve petrol resti: Bizim malımız bizim kurallarımız

Gazprom'un Başkanı Alexei Miller, petrol ve doğal gaz piyasasındaki gelişmeler ve 'döviz yerine' ruble ile alım kurallarına ilişkin, 'Paranın nominal değeri oyunu sona erdi. Bizim malımız, bizim kurallarımız.' ifadesini kullandı.

Gazprom'dan doğal gaz ve petrol resti: Bizim malımız bizim kurallarımız
Gazprom'dan doğal gaz ve petrol resti: Bizim malımız bizim kurallarımız
GİRİŞ 17.06.2022 17:25 GÜNCELLEME 17.06.2022 17:40
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Avrupa'nın Rusya'ya olan doğal gaz bağımlılığını azaltma kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gazprom Başkanı Miller, "Gaz fiyatlarının "birkaç kez" artması, Asya ülkelerine artan ihracatla birleştiğinde, Rusya'nın ihracat kaybını telafi etmeye yardımcı oldu." dedi.

Miller, Perşembe günü yaptığı açıklamada, dünya ekonomisinin küresel bir tektonik değişim yaşadığını, emtiaların paradan daha değerli hale geldiğini söyledi ve bundan sonra bunun bir "bizim malımız, bizim kurallarımız" meselesi olduğunu da sözlerine ekledi.

PETROL VE DOĞAL GAZ RESTİ

St Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu konuşan Miller, "Bu sistem, kaynakların arzını kontrol etmeye izin vermediğinden, paranın nominal değeri oyunu sona erdi. Bizim malımız, bizim kurallarımız. Biz yapmadığımız kurallara göre oynamıyoruz." dedi.

Gazprom CEO'suna göre, dünya ekonomisi yeni ekonomik kuralların ortaya çıkmasıyla küresel bir tektonik değişimden geçiyor.

İddiasını daha da büyüten Miller, "Dünyanın yeni ekonomik yapısının ana hatlarını Rusya belirleyecek." dedi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile birçok yerde karşı karşıya geldik, savaş bile yapabilirdik, geçmişte savaştık vs.. Yanlız herşeye rağmen ABD mi RUSYA mı sorusunun cevabı Rusya olur. Komşumuz, ticaret yapıyoruz, içinde milyonlarca Müslüman ve Türk yaşıyor, enerjide bağımlıyız, büyük projeleri birlikte yapıyoruz. Çıkarlarımız çok daha fazla. Ayrıca tarihte yaptığımız savaşlar konuşuluyor fakat Kurtuluş savaşını biz onlardan aldığımız silahlarla kazandık ve bizi ilk tanıyan büyük devlet Rusya dır.
    Cevapla
  • Cuneyit 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam gaz satiyor abd ne satiyor teror satiyor gasp yapiyor karsiliksiz para basiyor dunya dolari dolasimdan silip kendi parabirimlerine gecmeli devletler arasi alisveriste dolar yerine altin ve gumus kullanmali isadamlarida kendidevletlerinin para birimleri ile alis veris yapmali benim birliram seninde birliran olmali senin birliran benim 17/20liram olursa kusura bakma sen bizi herturlu somuruyon bana birelma verecen karsiliginda 17/20elma alacan yok oyle bir dunya abd demenin zamani cokdan geldi
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam dogru soyluyor herkes kendi parasiyla satsin inanin dolar euros dibe cakilir hele abd dagilir cunku dunyadaki her dolar ticaretinden abd pay aliyor karsiliksiz para basan tek ulke devaluasyon olmayan para cunku herkesi mecbur edildi
    Cevapla
  • Enerji krizi* 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam diyorki cebindeki güvendiğin yığın para beş para etmeyecek yani her ürünü rahat bulup alamayacaksın artık. Bu durum Avrupa insanı için çok sıkıntılı olacak.örnek verirsek bir litre ayçiçek yağı için markette insanlar servetini verse yinede alamayacak duruma gelebilir cebindeki paranın bir kıymeti olamayacak ürün kıtlığı nedeniyle.
    Cevapla
  • Neco 1 yıl önce Şikayet Et
    o kadar... katil bati istedigi gibi olmuyor... kuduruyorlar.
    Cevapla
  • KAYAR 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkeye 50 yıldır kan kusturanda lafta müttfiklerimiz sandığımız abd ve çetesi
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz kitap okusan, rusların yaptığı Türk, müslüman katliaöşarını oku, fazla uzağa gitmeye gerek yok. Suriye deki askerlerimizi kim katlediyor sanıyotsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle