Yerli türbin üretimi ihtiyacın yüzde 72'sini karşılıyor

Türkiye, rüzgar türbini üretimi konusunda kendi mühendislik ve modelleme yeteneğini geliştirdi. Yerlilik yüzde 72’ye ulaşırken Türkiye’de üretilen rüzgar türbini aksamlarının yüzde 80’i ihraç edilir hale geldi.

Yerli türbin üretimi ihtiyacın yüzde 72'sini karşılıyor
Yerli türbin üretimi ihtiyacın yüzde 72'sini karşılıyor
GİRİŞ 16.06.2022 09:28 GÜNCELLEME 16.06.2022 09:28

Türkiye, rüzgar türbini üretimi konusunda kendi mühendislik ve modelleme yeteneğini geliştirdi. Rüzgar türbini aksamları üretiminde yerlilik yüzde 72’ye ulaşırken Türkiye’de üretilen rüzgar türbini aksamlarının yüzde 80’i ihraç edilir hale geldi.

TÜRKİYE ANA AKTÖR OLACAK

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabiî Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, “Önümüzdeki süreçte Türkiye, 190 ülkenin bir araya gelerek birbirine taahhüt verdiği yenilenebilir enerji dönüşümündeki ana aktörlerden birisi olacak” dedi.

İZMİR MERKEZ OLMA YOLUNDA

Altunyaldız, "İzmir bölgesi Türkiye’de rüzgâr santrallerinin hem de aksam üretiminin merkezi olma yolunda önemli bir mesafe almış. Türkiye rüzgâr enerjisi aksam tedarikinde 3 merkezden biri olma yolunda" diye konuştu. Türkiye'nin kurulu gücünün 11 bin megavatı geçtiğini söyleyen Altunyaldız, 10 bin istihdamın olduğunu ve yeni yatırımların 5 bin istihdama kapı aralayacağını söyledi.

TÜRBİNİN BAKIMI TÜRKİYE'DEN

Türkiye'nin tedarikçi konumada bulunduğunu söyleyen Altunyaldız, "Bir mühendislik ve modelleme yeteneği geliştirdik. Dünyanın farklı bölgelerindeki rüzgar türbinlerinin bakım ve onarımları Türkiye’den gönderilen mühendislerle yapılıyor. Dünyanın farklı yerlerinde servis hizmeti verebilecek durumdayız” dedi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.