Ukrayna’dan gıda krizine karşı iki ülkeye tahıl koridoru

Ukrayna İçişleri Bakanı Yardımcısı Dmitro Senik, gıda krizine engel olmak için, Polonya ve Romanya’ya doğru 2 tahıl koridoru açıldığını söyledi.

Ukrayna’dan gıda krizine karşı iki ülkeye tahıl koridoru
Ukrayna’dan gıda krizine karşı iki ülkeye tahıl koridoru
GİRİŞ 12.06.2022 16:25 GÜNCELLEME 12.06.2022 16:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

usya ile Ukrayna arasında devam eden savaş, tüm dünyaya zarar vermeye devam ediyor. Dünyanın dördüncü büyük tahıl ihracatçısı olan Ukrayna, savaş nedeniyle tahıl ihraç edemiyor.

Bu durum dünyada büyük bir gıda krizini tetiklerken, Ukrayna İçişleri Bakanı Dmitro Senik, Polonya ve Romanya’ya doğru 2 tahıl koridoru açıldığını bildirdi. Rus saldırıları nedeniyle, Ukrayna’nın Karadeniz’de tahıl ihracatını durdurmak zorunda kaldığını, bunun da fiyatları yükselterek küresel gıda güvenliğini tehdit ettiğini belirten Senik, Baltık ülkeleri ile üçüncü bir tahıl koridoru açılması için görüştüklerini açıkladı.

“ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPIYORUZ"

Polonya ve Romanya’ya ne kadar tahıl ihraç edildiği veya edileceği hakkında detay vermeyen Senik, “Bu rotalar mükemmel değil, çünkü belirli darboğazlar oluşturuyor. Ancak bu arada rotaları geliştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 2
  • Vatannnn 1 yıl önce Şikayet Et
    Bana Lan bu haber beni eden ilgilendirsin yavsak
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen TIR veya trenlerle cok kolay üstesinden gelinir,veya ilgili ülkeler Türk TIR larina serbest gecis müsadesi versinler bir haftada ukraynanin bugdayini avrupaya dagitirlar.bence pahalilik bir cogunun isine geliyor gibi.
    Cevapla