TEI-TF6000 Turbofan Motoru görücüye çıktı

Hem pistonlu motorlar hem de jet motorlarının her türlüsünü üretecek teknolojik kabiliyete sahip olan TEI’nin Uçaklardan gemilere milli platformlarda kullanılabilecek motoru TEI-TF6000 Turbofan Motoru görücüye çıktı.

TEI-TF6000 Turbofan Motoru görücüye çıktı
TEI-TF6000 Turbofan Motoru görücüye çıktı
GİRİŞ 10.06.2022 15:00 GÜNCELLEME 10.06.2022 15:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milli motorlar milli platformlara entegre ediliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendir Vakfı Yönetim Kurulu, TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.’yi (TEI) ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında yapılan şirket gezisine TEI’ye Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede katıldı.

TSKGV Yönetim Kurulu Üyesi Emekli Orgeneral Ümit Dündar, TSKGV Yönetim Kurulu Üyesi Cenap Aşcı, TSKGV Genel Müdür Vekili Sadık Piyade, THK Kayyum Heyeti Başkanı Abdullah Kaya ve beraberlerindeki heyetlerin de katıldığı tesis turunda TEI Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Mahmut F. Akşit; yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi.

İLK KEZ SERGİLENDİ

Ziyaret esnasında, yaklaşık 2 yıllık tasarım çalışmalarının ardından, prototip imalat aşamasına getirilen Türkiye’nin ilk millî turbofan motoru TEI-TF6000’in birebir ölçekli maketi sergilendi.

TEI-TF6000 Turbofan Motoru 6.000 lbs (art yakıcı ile ~10.000 lbs) seviyesine kadar itki üretebilecek.

TEI-TF6000 Turbofan Motoru ve türevleri, uçaklardan gemilere, değişik millî platformlarda kullanılabilecek. Art yakıcı konfigürasyonu destekleyecek şekilde tasarlanan motor, art yakıcıyla beraber ses üstü (süpersonik) uçuşlar için gerekli güçlere ulaşabilecek.

KAYNAK: SABAH
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hay maşallah, savunma sanayi projelerini çok takip eden birisi olarak bu projeden haberim yoktu. Demek gözden kaçırmışım. Bu motorun bir tık ötesi savaş uçağı motorudur. Birazda en gelişmiş füze motorların da da belirli bir yetkinliğe ulaşsak Allah'ın izni ile kimse bileğimizi bükemez.
    Cevapla
  • Şükrü 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüce rabbim yar ve yardımcınız olsun ve herturlu şerlerden korusun
    Cevapla