ABD'deki dev LNG tesisinde yangın: En az üç hafta süreyle kapatılacak

ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan Freeport sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminalinde dün çıkan yangın sebebiyle tesis en az 3 hafta süreyle kapatılacak.

ABD'deki dev LNG tesisinde yangın: En az üç hafta süreyle kapatılacak
ABD'deki dev LNG tesisinde yangın: En az üç hafta süreyle kapatılacak
GİRİŞ 09.06.2022 14:39 GÜNCELLEME 09.06.2022 15:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'de sıvılaştırılmış doğal gaz üretiminin yüzde 20'sini karşılayan tesis, Avrupa ve Asya'nın LNG ithalatında önemli rol oynuyor.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle doğal gazda arz sıkıntısı yaşayan Avrupa'nın, ABD'de meydana gelen bu kaza nedeniyle spot piyasadan daha yüksek fiyatlara LNG almaya başlayacağı ifade ediliyor.

Uluslararası piyasaya haftada ortalama 4 LNG kargosu çıkaran Freeport LNG terminalinin dün çıkan yangın nedeniyle 3 hafta kapatılmasının ardından, pazarda en az 1 milyon ton LNG açığı oluşacağı hesaplanıyor.

AVRUPA'DA GAZ FİYATLARI YÜKSELDİ

Söz konusu terminalde çıkan yangına ilişkin haberlerin paylaşılmasının ardından Avrupa'da temmuz vadeli doğal gaz fiyatları yaklaşık yüzde 10 artarak 87 avroya ulaştı.

Ayrıca ABD'de Henry Hub'da gaz fiyatları 9,66 dolarla gün içinde en yüksek seviyeyi test etti.

ABD Enerji Bakanlığı verilerine göre, martta toplam 64 milyar kübik fit doğal gaz, 21 tanker aracılığıyla Freeport'tan Avrupa, Güney Kore ve Çin'e gönderildi.

Yaklaşık 20 yıldır faaliyette olan Freeport LNG terminalinde BP, JERA, Osaka Gas gibi şirketlerden gelen gaz işleniyor. ABD Enerji Enformasyon İdaresine göre, ülkeden günlük 10 milyar kübik fite yakın LNG gönderiliyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 2
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    sonuc da hepsin cin ve usa bagli musliman ulkeri sayma zaten onlarin madenleri usa yiyor yine
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Off off Rus sabotajcılar birde ABD petrol terminallerini patlatırsa seyreyle sen şenliği.
    Cevapla