Bakan Nebati: Kur Korumalı Mevduat'la 414 milyar TL'lik zararı önledik

Kur Korumalı Mevduat'la 414 milyar TL'lik zararın önüne çekildiğini söyleyen Bakan Nebati, konutta fırsatçılık yapanların canını okuyacaklarını belirtti. Enflasyon tahminlerini de paylaşan Nebati, "Yakın dönemde faiz indirimi yok" dedi.

Bakan Nebati: Kur Korumalı Mevduat'la 414 milyar TL'lik zararı önledik
Bakan Nebati: Kur Korumalı Mevduat'la 414 milyar TL'lik zararı önledik
GİRİŞ 06.06.2022 06:41 GÜNCELLEME 07.06.2022 06:08
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, önceki gün AK Parti'nin Kızılcahamam kampında yaptığı değerlendirmede, döviz piyasasında istikrarı sağlamak için devreye alınan Kur Korumalı Mevduatın (KKM) bütçeye maliyetinin 21,1 milyar TL'yi bulduğunu söyledi. Nebati, "Ancak sistem uygulamaya alınmasaydı bütçe zararı 414 milyar lira olacaktı" dedi.

"FIRSATÇILARIN CANLARINI OKUYACAĞIZ"

Konut satışının yapıldığı internet sitesinde sahte ilanlarla fiyatların şişirildiğinin tespit edildiğini söyleyen Bakan Nebati, şu ana kadar bu şekilde fırsatçılık yapan 65 bin kişinin tespit edildiğini ifade etti. Bakan Nebati, "İlana koyuyor ama aslında öyle bir ev yok. Ama bu ilanları görenler de fiyatları artırıyor. Fırsatçılık yapanlara bunun hesabını soracağız, canlarına okuyacağız" dedi.

"2022 YILI SONU ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 49"

Türkiye'nin enflasyonla mücadelesi hakkında da konuşan Bakan Nebati, 2022 yılı sonu için yüzde 48-49; 2023 yılı sonu için ise yüzde 19,9 enflasyon tahminini paylaştı.

"YAKIN DÖNEMDE FAİZ İNDİRİMİ YOK"

Bakan Nebati yakın bir dönemde faiz indiriminin düşünülmediğini, ekonomik göstergelerde beklenen iyileşmelerin ardından ise faizlerin aşağıya çekilebileceğini söyledi.

"DIŞ TİCARET AÇIĞI KAPATILACAK"

İhracat rakamlarında rekor kırılmasına karşın dış ticaret açığının fazla olmasını da değerlendiren Bakan Nebati, dış ticaret açığının fazla olmasının en büyük nedenlerinden birinin enerji ithalatı olduğunu ifade etti. Hidroelektirik santralleriyle bu açığın kapatılmasının hedeflendiğini belirten Nebati, şunları aktardı:

"Turizm gelirlerindeki muhtemel artış ve yağışların etkisiyle ekim-kasım aylarında tarımda yaşanacak verimliliğin piyasaları canlandırmasını bekliyoruz. 2022 sonuna kadar enflasyonun baskılanması için bazı araçları devreye sokabiliriz. 2023'ün ilk çeyreğinde ise Karadeniz'de bulunan doğal gaz ve Akkuyu Nükleer Santrali'nin devreye sokulmasıyla birlikte ekonomik göstergelerde ciddi bir iyileşme kaydedilecek."

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / EBRU KARATOSUN
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 40
  • Saygın 1 yıl önce Şikayet Et
    Faiz e bulaşmak istemediğim den benim için ev almak çok zor, hatta imkansız malesef. Kira da 3000 olacak eylülde. Ev taşıma masrafının yuksek olmasından dolayı ayrılamıyorum. Katlanmak zorundayım. Ne diyelim hayırlısı.
    Cevapla
  • ADEM 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim .Aynı hassasiyetti taşıyoruz ALLAH'ımız var gam yok. Niyet ALLAH cc rızası için ise gerisi teferruattır. ALLAH 'ım yardımcımız olsun inşallah. Âmin.
    Cevapla
  • İstanbullu 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet Cumhurbaşkanımıza ve size güveniyor sayın bakanım. Muhalefet önce belediye seçimlerinde verdiği sözleri tutsun.
    Cevapla
  • vatandaş rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    şahsım adına konuşuyorum. berat albayraktan sonra gelen hiçbir maliye bakanı piyasaya güven veremedi. halada aynı sorun devam ediyor. neyazıkki sayın bakanda piyasaya güven veremiyor. olmadı olmayacak.
    Cevapla
  • Şafak TURAN 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul’da belediye başkanlarınız pazarcı esnafına ellerinden gelen her zorluğu gösterirken bu işler zor sayın bakanım baştakiler başka konuşuyor alttakiler başka uygulamalar yapıyor
    Cevapla
  • fahri 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yâr ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle