10 bin lira maaş veriyorlar! Çalışacak personel bulunmuyor

Antalya’da fırın işletmecileri asgari ücretten 10 bin liraya kadar yükselen maaşa çalıştıracak ekmek, pasta, simit, tatlı ustası bulamamanın sıkıntısını yaşıyor.

10 bin lira maaş veriyorlar! Çalışacak personel bulunmuyor
10 bin lira maaş veriyorlar! Çalışacak personel bulunmuyor
GİRİŞ 03.06.2022 12:23 GÜNCELLEME 03.06.2022 15:29
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Antalya’da fırıncılar, usta- çırak ilişkisiyle mesleki tecrübenin kazanıldığı simit, ekmek, Pasta, tatlı imalatında çalışacak usta bulamamaktan şikayet etti. İlgili okullardan mezun olan genç ustaların daha yüksek maaşa iş bulma arzusuyla fırınlarda çalışmayı tercih etmemesi, iş hayatına yeni başlayanların başka iş kollarına ve tecrübeli ustaların Turizm sektörüne yönelmesiyle Antalya’da Fırın işletmecileri 10 bin liraya kadar yükselen maaşla çalışacak usta bulmakta zorluk çekiyor.

Kentte, ekmek, simit, pasta, tatlı ustalarının maaşı, fırın kapasitesi, üretim çeşitliliği, ustanın tecrübesine göre asgari ücret ile 10 bin lira arasında değişiyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 7.Grup (Ekmek, un ve unlu mamuller) Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Ali Danış, turizm sezonunun başlamasıyla ustaların otellerde çalışmayı tercih etmesinden dolayı yaz aylarında personel sıkıntısı yaşandığına dikkati çekti.

Danış, şunları söyledi:

"Sektörümüzün en büyük sıkıntısı eleman yetersizliği ve yeni ustaların yetişmemesi. Antalya turizm şehri olmasından dolayı otellerin faaliyete geçmesiyle yaz aylarında eleman bulmakta zorluk çekiyoruz. Fırıncılık biraz meşakkatli, gençler masa başı iş istiyor. Bu nedenle fırınlarda çalışmayı istemiyorlar. Yaş pasta, kuru pasta, simit, ekmek hepsinin ustası ayrı. Tecrübeli usta bulmak zor. Kalifiyesine göre 10 bin lira maaş alan usta da asgari ücretle çalışan ustalarımız da var. Çoğu fırın işletmesi bu maaşı ödemekte zorlanıyor. Elindeki kalifiye ustayı da kaçırıyor."

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretin 4250 olduğu,1 ekmeğin, 4tl olduğu bir ülkede ,aylık geliri 10000bin,tl olması çokmu, dört kişilik bir ailede,sabah ,öğle ve akşam günde üç öğün simit ve çay içildiğini hesap edersek, aylık, 4000bin, tl yapar, bunun pazarı,marketi, kasabı, faturaları ,sağlık harcamaları, çocukların okul harçlıkları,vesaireler, birde kirada isen ,10000,tl sadece adı var,kimse kimseyi kandırmasın şükrümüzü zaten yapıyoruz,ama gerçeklerden kimse kaçmasın, bu gün üçüncü sınıf bir ülkeden bahsetmiyoruz ,potansiyeli olan ama insanların gelir, dağılımı adil olmayan ülkeden bahsediyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    10 bin tl maaş ile sezonluk yani üç aylık usta aranıyor. 9 ay bu insanlar ney yapacak bunu sorgulayan yok. Siz 12 Aylık sözleşme yapın o zaman bakın usta geliyormu gelmiyormu. İşletme sahipleri Sizler sezonda parsayı toplayın sonra sizinle işimiz bitti diye kapının önüne koyun. Tüm tesis çalışanları bu muameleye maruz kalıyorlar. O yüzden çalışanların suratı düşük o yüzden geçim kaygısı yaşıyorlar o yüzden eğitimini aldığı meslekleri yerine üç kuruşa başka başka sektörlerde ama devamlılığı olan işleri tercih ediyorlar.
    Cevapla
  • bayrak 1 yıl önce Şikayet Et
    Şükürsüz bir toplum olduk. gözümüz hep yükseklerde. iş çok ama çalışacak kanaatkar insan yok Rabbim hakkımızda hayırlısını etsin.
    Cevapla
  • Bayrak seven! 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok zavallısın keşke hemen ölsen!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    20 bin kazanıyormiki
    Cevapla
  • MİSAFİR 1 yıl önce Şikayet Et
    bedava ekmek var yiyonuzmu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle