Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı’ndan şaşırtan sözler!

Dünyada birilerinin büyük oyunlar oynadığını belirten Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider, Kimsenin kıyamet senaryolarına, bizlerin umudunu kırmasına izin vermedik. Türkiye’nin herhangi bir konuda eksiği yok, fazlası var” dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı’ndan şaşırtan sözler!
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı’ndan şaşırtan sözler!
GİRİŞ 02.06.2022 11:25 GÜNCELLEME 02.06.2022 13:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünyada birilerinin büyük oyunlar oynadığını belirten Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, “Bir bakarsınız bir takım dergilerin kapaklarında kuru kafalar, bir buğday başağı şeklinde bir korku ortamına sürüklemek amacıyla dünyaya verilir, sürekli kıtlık haberleri verilir, ama bunların ne kadarı gerçektir? Yıllardır söylenir büyük iklim olayları olacak diye, bunların arkasında ne vardır, bunu zaman içerisinde göreceğiz. Kimsenin kıyamet senaryolarına, bizlerin umudunu kırmasına izin vermedik. Türkiye’nin herhangi bir konuda eksiği yok, fazlası var” ifadelerini kullandı.

Coca-Cola Vakfı’nın, TOBB ve Habitat Derneği ile kırsal alanda yaşayan ve kendi imkanlarıyla üretim yapan kadınlara yönelik 'Kız Kardeşim Projesi'nin, toplam 10 ilde kadın girişimcilere ulaşılması hedeflenen 2022 yılı programı, Nevşehir’de başladı.

“KADINLARI TOPLUMSAL OLARAK GÜÇLENDİRMEYE ODAKLANDIK”

Programda konuşan Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Başak Karaca, “Coca-Cola olarak toplumsal ve ekonomik hayatta kadınları güçlendirmeye odaklandık. Kız Kardeşim Projesi 7 yılda Türkiye’nin dört bir yanından 400 binden fazla kadına ulaştı. Bu rakam bize kadınlarımızın ne kadar cesur, ne kadar kararlı, ne kadar azimli olduğunu gösteriyor. En önemlisi yeniliğe ne kadar açık, öğrenmeye ne kadar tutkun olduklarını gösteriyor. Yeter ki gerekli motivasyonu ve desteği alabilsinler. Tarım ve Orman Bakanlığı ile başlattığımız iş birliği, bu anlamda bizim için büyük önem taşıyor. İş birliği çerçevesinde oluşturduğumuz; Kız Kardeşim Eğitim programı ile tarım sektöründe önemli bir yeri olan kadınlarımıza ulaşıyoruz. Ticari faaliyetlerini bir adım öteye taşımalarına destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

“TARIM, DÜNYANIN GÜNDEM MADDESİ”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider de yaptığı konuşmada, tarımın son iki yılın ardından hem ülkemizin ve hem de dünyanın en önemli gündem maddesi olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

“Hemen kuzeyimizde baş gösteren, daha önce yıllardır güneyimizde baş gösteren ama aslında hiç bitmeyen bir yangın yerinin ortasında bir sulh, bir barış adası, bir refah adası Türkiye, emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

“KITLIK HABERLERİNİN NE KADARI GERÇEK, GÖRECEĞİZ”

Elbette dünyada birileri büyük oyunlar oynar, zaman zaman oyun kurar, zaman zaman buna uygun aparatlar dener veya bunları icra etmeye çalışır. Bir bakarsınız bazen bir takım dergilerin kapaklarında kuru kafalar, bir buğday başağı şeklinde bir korku ortamına sürüklemek amacıyla dünyaya verilir, sürekli kıtlık haberleri verilir, ama bunların ne kadarı gerçektir. Yıllardır söylenir büyük iklim olayları olacak diye, bunların arkasında ne vardır, bunu zaman içerisinde göreceğiz.

“KIYAMET SENARYOLARINA İZİN VERMEDİK”

Türkiye olarak çok önemli bir tarım ihracatçısı ülke olmamızın ötesinde, biz sadece kendi kendimize yetmiyoruz, civar coğrafyayı da, yer yer dünyayı da besliyoruz. Türkiye çok büyük bir ülke, tarımsal hasılatta son 20 yılda bu oranlar değişir, elbette sektöre göre zaman zaman farklılık arz eder, ama ortalamasını söyleyecek olursak yaklaşık 6 kat büyümüş bir Türkiye var. Kimsenin kıyamet senaryolarına, kimsenin bizlerin umudunu kırmasına ya da önümüzdeki aydınlık günlere doğru emin adımlarla yürüyen büyük Türkiye idealini hırpalamasına izin vermedik. Türkiye Allah’ın izni ile herhangi bir konuda eksiği yok fazlası var.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Türk Vatandaşı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıtlığa ne hacet; haberi kudurtmaya yetiyor. Millet sosyal bilmem ne ahmağı haline geldi. Devletini dinlemek yerine şeytan camının gösterdikleriyle büyülenmiş durumda. Sen gerçeği anlatmaya çalışınca seni azarlıyor yalancı diye ahmaklar.
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    hal yasası ne oldu
    Cevapla