Hubabat açıklaması! İç tüketimin üzerinde bir üretim bekleniyor

Bakan Nebati'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gıda Komitesi toplantısında, ekilmeyen tarım arazilerinin de tarımsal amaçlı kullanımına ilişkin çalışmaların önceliklendirilerek ilerletilmesine karar verildiği bildirildi.

GİRİŞ 30.05.2022 00:23 GÜNCELLEME 30.05.2022 09:51
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ev sahipliğinde toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Bu yıl ülkemizde olumlu iklim koşullarının da etkisiyle geçtiğimiz yıla oranla bitkisel üretimde artış sağlanacağı, devir stokları da dikkate alındığında önümüzdeki bir yıllık süreçte iç tüketimin üzerinde bir hububat üretiminin beklendiği değerlendirilmiştir." denildi ve bu durumun gıda fiyatlarındaki enflasyonun azalması için olumlu etki yapacağı bildirildi.

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ev sahipliğinde Tarım ve Orman Bakanı Sayın Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun katılımıyla toplandı.

HUBUBAT AÇIKLAMASI

Toplantıya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Merkez Bankası, Erken Uyarı Sistemi ışığında gıda fiyatları gelişmeleri hakkında bilgi vermiştir. Akabinde yurt dışındaki hububat üretimi ve ticareti kapsamındaki gelişmelerle birlikte ülkemizdeki gelişmeler değerlendirilmiştir. Bu yıl ülkemizde olumlu iklim koşullarının da etkisiyle geçtiğimiz yıla oranla bitkisel üretimde artış sağlanacağı, devir stokları da dikkate alındığında önümüzdeki bir yıllık süreçte iç tüketimin üzerinde bir hububat üretiminin beklendiği değerlendirilmiştir.

"GIDA DA ENFLASYONUN AZALMASI İÇİN ETKİ YAPACAK"

Bu durumun gıda fiyatlarındaki enflasyonun azalmasına yönelik olumlu etki göstereceği belirtilmiştir. Arz güvenliğindeki sürdürülebilirliği teminen, ekilmeyen tarım arazilerinin de tarımsal amaçlı kullanımına ilişkin çalışmaların önceliklendirilerek ilerletilmesine karar verilmiştir. Bu çerçevede gıda ve tarımsal ürün piyasalarının yakından takip edilmesine ve kurumlar arası iş birliğinin önemle sürdürülmesine ilişkin kararlılık vurgulanmıştır" denildi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 20
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    buğday taban fiyatını niye açıklayamıyorsunuz.sizin tarıma yaptığınızı türk düşmanı yapmaz.
    Cevapla
  • Ekmek 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu mazota şu gübeye çifçi nasıl eksin buğdaylar arpalar gübre az yada hiç atılmadığından ekin zayıf sarı duruyor iç ana doluda devlet sadece izledi şimdi çıkar seçim var millet kızmasın diye ürüne az bir tavan fiyat açıklar ama çifçi seneye ekemezse görürüsünüz fiyatları
    Cevapla
  • Ziraat 1 yıl önce Şikayet Et
    Buğday arpa 10 liranın altı çifçiyi kurtarmaz onun altı olursa seneye ekemez köryeceğinden emin olun hep zararına niye eksin ekmeği sizseneye 10 liraya yersiniz çifçinin mahsulü bu yıl para etmezsse
    Cevapla
  • Ali Osman Ertan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede ekili olmayan binlerce dönüm verimli arazileri var. bunların atıl olmaması gerekir. ya işin içine girin yada çiftçilerimize verin.
    Cevapla
  • Okuyorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesele gıda azlığı değil SRN HALA ANLAMADIN MI? Erdoğan düşmanlarının oyunu amaa benim oyum Erdoğan'a. Aza kanaat ederim de, VATANSIZ OLMAZ GARDAŞ. Altı artı birli İTtifak memleketi böler, çökertir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle