YUVAM hesapları için yeni adım: Uzaktan kimlik tespitiyle açılabilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığınca, Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) hesapları kapsamında uzaktan kimlik tespiti yoluyla müşteri kabulüne imkan sağlandı.

YUVAM hesapları için yeni adım: Uzaktan kimlik tespitiyle açılabilecek
YUVAM hesapları için yeni adım: Uzaktan kimlik tespitiyle açılabilecek
GİRİŞ 18.05.2022 12:06 GÜNCELLEME 18.05.2022 12:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakanlığın, "Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yurt dışında yerleşik Türk vatandaşları ile mavi kart verilen gerçek kişilerin T.C. nüfus cüzdanı, mavi kart ve pasaport kullanarak uzaktan kimlik tespiti yoluyla YUVAM kapsamında hesap açmalarına olanak tanındı.

Ayrıca aracı kurumlar ve portföy yönetim şirketlerinin ve finansal kiralama, faktoring, finansman ve tasarruf finansman şirketlerinin de uzaktan kimlik tespiti yoluyla hesap açabilmelerinin önü açıldı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • doğruları konuşan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse batan gemiye yatırım yapmaz. Boş işler bunlar.
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen batmissin hain adam.altinda araban.eifon telefon.Ama acsin dimi.ahlakli olun
    Cevapla