Rusya'dan çıkış 10 milyar doları buhar edebilir

İngiliz gazete Financial Times'ın hesaplamalarına göre Batılı bankaların Rusya'dan çıkma kararı 10 milyar dolarlık kayba neden olacak.

Rusya'dan çıkış 10 milyar doları buhar edebilir
Rusya'dan çıkış 10 milyar doları buhar edebilir
GİRİŞ 08.05.2022 09:11 GÜNCELLEME 08.05.2022 10:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Batılı bankalar Ukrayna işgalinin ardından Rusya'dan çıkma kararı alırken, 10 milyar dolarlık darbeye hazırlanıyor.

Financial Times'ın (FT) haberine göre bu hafta Avrupalı bankalar, daha önce ABD'li bankaların yaptığı gibi Rusya operasyonlarının sona ermesiyle oluşacak kayıplar için milyarlarca euroluk karşılık ayırdı.

FT'nin hesaplamalarına göre Batılı bankaların Rusya riskinin toplamı 86 milyar dolar düzeyinde. Bu bankaların Rusya'da toplamda 40 bin çalışanı bulunuyor.

FT'nin haberine göre Avrupalı bankalar arasında en büyük kayıp riski Fransız banka Societe Generale'de. Toplam Rusya riski 19 milyar dolar bankanın Rusya'dan çıkış kararı dolayısıyla 3,9 milyar dolarlık kayıp yaşaması öngörülüyor.

Societe Generale'i İtalyan Unicredit izliyor. Bankanın toplam Rusya riski 5,6 milyar dolar olarak hesaplanırken, Rusya pazarından çıkışı dolayısıyla 1,4 milyar dolarlık kayıp yaşaması öngörülüyor.

ABD'li Citigroup'un da 1 milyar dolarlık zarar yazması bekleniyor.

YORUMLAR 3
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    hepinz batıp yok olasnz kafirler
    Cevapla
  • Hilmi ÇOBAN 1 yıl önce Şikayet Et
    2 aptal bir oldu rusya, ukrayna mahvoldu, kim kârlı çıktı 2 ülke görünürde amerika esas ingiltere .YARABBİ TÜRKİYE 'yi mahcup etme !
    Cevapla
  • Merter 1 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla